Informații neoficiale: viitorul Mitsubishi Outlander va fi dezvoltat pe platforma lui Renault Koleos

de Daniel Popescu, Foto: Mitsubishi
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație a SUV-ului Mitsubishi Outlander va fi dezvoltată pe platforma lui Renault Koleos, ca parte a noii strategii din cadrul Alianței Renault-Nissan, potrivit presei franceze.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat în această săptămână câteva schimbări majore în modul de operare, iar una dintre noutăți este că fiecare dintre cei trei constructori va fi compania de referință a Alianței într-o anumită regiune. Deloc surprinzător, Renault a fost ales drept constructorul de referință pentru Europa.

Oficialii Alianței urmează să ofere detalii concrete despre această strategie în luna mai, însă publicația franceză L'Automobile Magazine susține că a intrat în posesia unor informații cu privire la viitoarea generație Mitsubishi Outlander.

Astfel, viitorul Outlander ar urma să fie dezvoltat pe platforma Common Module Family (CMF), similară cu cea utilizată de Renault Koleos. Actuala generație a lui Outlander utilizează platforma Mitsubishi GS și a fost lansată în 2012, astfel că o relansare a modelului ar urma să apară în viitorul destul de apropiat.

În schimb, viitorul Outlander ar urma să păstreze actuala versiune plug-in hybrid, decizie logică în contextul în care Outlander PHEV este modelul plug-in hybrid cu cele mai mari vânzări pe piața europeană.

Un alt model din cadrul Alianței care folosește platforma CMF este Nissan X-Trail, care va primi de asemenea o nouă generație în vara acestui an.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru