Nissan confirmă planurile pentru gama de SUV-uri: noile generații Qashqai și X-Trail și un SUV electric bazat pe conceptul Ariya vor fi lansate în 18 luni

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Luni, 16.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan X-Trail va fi prezentată până în vara anului 2020, în timp ce noul Qashqai va fi dezvăluit în septembrie 2020. De asemenea, japonezii vor lansa și un SUV electric bazat pe conceptul Ariya cel târziu în 2021.

Nissan pregătește o serie de noutăți majore pentru gama de SUV-uri pentru Europa pentru următoarele 18 luni, cu scopul de a reveni pe creștere după o scădere cu 24% a vânzărilor în primele 10 luni ale anului.

Astfel, după prezentarea noii generații Juke în luna septembrie a acestui an, constructorul japonez pregătește o serie de actualizări în gamă prin lansarea noilor generații pentru Qahsqai și X-Trail și a unui SUV electric în următoarele 18 luni.

Informația a fost dezvăluită de Gianluca de Ficchy, șeful Nissan pentru piața europeană, în cadrul unui amplu interviu acordat publicației Automotive News.

Chiar dacă acesta nu a oferit detalii concrete despre lansări, sursa citată susține că primul pe listă este X-Trail, care va primi o nouă generație cel târziu în iunie 2020. Potrivit unor informații anterioare, și noua generație X-Trail va fi importată în Japonia, după ce planurile cu privire la producția modelului în Marea Britanie au fost abandonate.

Ulterior, noua generație Qashqai va fi prezentată în septembrie 2020, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris. Cel mai vândut model al constructorului pe piața europeană nu va mai fi disponibil cu motoare diesel, însă va primi în schimb o versiune echipată cu sistemul ePower și o variantă cu sistemul plug-in hybrid disponibil în gama Mitsubishi în special pe Outlander PHEV.

De asemenea, Nissan va lansa un SUV electric bazat pe conceptul Ariya la sfârșitul anului 2020 sau cel târziu la începutul anului 2021. Noul model ar urma să fie comercializat la un preț cuprins între 50.000 și 70.000 de euro.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Dupa recent prognozat-ul BREXIT - scaderea VA FI URIASA - mai ales in Europa.....

    Concernul NISSAN pur si simplu se imbata cu apa rece.
    13 6
  • netam-nissan
    care brexit bre ca nimic la orizont
    poate alta aminare si alt referendum cu rezultat pe dos ca asa ii trebuia lu tanti ue din prima
    nissan e semi-praf dar le doresc sa isi revina ca au istorie si eu amintiri cu un fost nx200 propulsie f reusit nu mai zic de gtr toate geniale dar nu de nasul meu
    8 10
  • nissan motor mic masina mare si noua
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru