Nissan ar putea lansa o versiune de serie pentru conceptul Ariya: SUV-ul electric va costa cel puțin 50.000 de euro

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Joi, 05.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan intenționează să lanseze o versiune de serie pentru conceptul Ariya care să coste cel puțin 50.000 de euro, ca parte a planurilor de a lupta cu producătorii premium de SUV-uri electrice, potrivit unor informații neoficiale.

Nissan intenționează să extindă în perioada următoare gama de modele electrice cu o nouă strategie, complet diferită de cea utilizată anterior pentru Leaf.

În contextul în care concurența în segment a devenit foarte puternică, constructorul japonez nu vrea să se concentreze pe volumul livrărilor, ci pe profitul obținut din mașinile electrice pe care le comercializează.

Informațiile au fost dezvăluite de o serie de surse din cadrul Nissan pentru publicația Automotive News.

În acest sens, Nissan plănuiește să lanseze o versiune de serie pentru conceptul Ariya, care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo de la sfârșitul lunii octombrie. SUV-ul electric ar urma să fie comercializat la un preț cuprins între 50.000 și 70.000 de euro.

La vremea prezentării conceptului, Nissan nu a oferit informații detaliate despre Ariya, însă a menționat că acesta are un sistem multimedia cu ecran de 12.3 inch, sistem semi-autonom ProPilot 2.0 și numeroase alte tehnologii disponibile de regulă la modele premium.

De altfel, surse Nissan afirmă că planul inițial era că versiunea de serie a acestui concept să fie comercializată sub brandul premium Infiniti.

Japonezii au anunțat însă încă din lună martie că vor retrage brandul Infiniti de pe piața vest-europeană în 2020, urmând să rămână activ doar în câteva țări din estul continentului.

Via Electrek, Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru