Nissan confirmă că nu va produce noua generație X-Trail în Europa: modelul va fi importat în continuare din Japonia

de Daniel Popescu
Luni, 04.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat oficial că renunță la planurile de a produce noua generație X-Trail în Marea Britanie, ca urmare a scăderii vânzărilor de mașini diesel și a incertitudinilor provocate de Brexit.

Nissan a confirmat oficial informațiile apărute la sfârșitul săptămânii trecute în presa din Marea Britanie cu privire la producția viitoarei generații X-Trail.

Astfel, constructorul japonez a renunțat la planurile anunțate încă din 2016 care vizau producția noii generații a SUV-ului X-Trail la uzina pe care o deține în localitatea britanică Sunderland.

În urma acestei decizii, unitățile X-Trail vândute pe piața europeană vor fi importate în continuare de la uzina Kyushu din Japonia.

"Deși am luat această decizie din motive legate de business, incertitudinile care continuă cu privire la viitoarea relație a Uniunii Europene cu Marea nu ajută companii ca a noastră să planifice viitorul", a declarat Gianluca de Ficchy, președintele Nissan Europa.

De asemenea, un alt motiv pentru această decizie este declinul accentuat al mașinilor cu motoare diesel în Europa, care au ajuns în prezent să acopere doar circa 35% din piață. De altfel, Nissan a concediat o parte dintre angajați în aprilie 2018 din cauza vânzărilor în scădere pentru mașinile cu motoare diesel.

În plus, este posibil ca decizia Nissan să aibă legătură și cu noul acord semnat intre Uniunea Europeană și Japonia care prevede o reducere graduală a taxelor de import de 10% pentru mașinile din Japonia. Practic, mașinile exportate de constructorii japonezi în Europa ar trebui să aibă prețuri sensibil mai mici în perioada următoare.

În prezent, la uzina de la Sunderland se produc Qashqai, Juke, Leaf și Infiniti Q30, în contextul în care exista informații neoficiale potrivit cărora cei de la Infiniti s-ar putea retrage de pe piața europeană.

Pe de altă parte, Nissan menționează că își va respecta angajamentul anterior de a continua aici producția viitoarelor generații Qashqai și Juke.

Via Nissan

Comentarii (2)

  • someone
    britanicii nu au dreptul moral sa se planga, pentru ca au fost avertizati referitor la un astfel de brexit. urmeaza honda, mini, poate si opel/vhauxal. si astea sant doar cateva nume din industria auto. sa vedeti cand incep bancile sa plece, care deja isi cauta sedii in frankfurt
    8 3
  • Edikkk
    Culmea Brexit, care l-au votat pro leave nişte idioţi...

    Maşinile japoneze din UK vor avea preţuri mai mari (hard Brexit, vor fi taxe cu UE) decât cele din Japonia (nu vor mai avea taxe cu UE) !!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru