Informații noi despre Tesla Cybertruck: va fi disponibil opțional cu panouri solare cu autonomie suplimentară de 24 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Sambata, 23.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a dezvăluit că pick-up-ul electric Cybertruck va fi disponibil opțional cu panouri solare care vor oferi o autonomie suplimentară de circa 24 de kilometri pe zi.

Tesla a prezentat vineri noul pick-up electric Cybertruck, care a generat numeroase controverse ca urmare a designului atipic. Pe de altă parte, imaginile publicate de Tesla indicau că bena lui Cybertruck poate fi închisă.

CEO-ul Elon Musk a confirmat că sistemul de închidere este compus de fapt din panouri solare și că acesta va fi disponibil opțional pentru noul pick-up. Utilizarea panourilor solare va permite obținerea une autonomii suplimentare de circa 24 de kilometri pe zi, în funcție de condițiile meteo.

"Adăugarea panourilor solare va reprezenta o opțiune care va genera o autonomie de 24 de kilometri, poate chiar mai mult. Mi-ar plăcea ca Cybertruck să-și producă singur energia. Dacă am adăuga aripi pliabile cu panouri solare am obține 50-65 de kilometri pe zi. Distanța medie parcursă pe zi în SUA este de 50 de kilometri", a precizat Musk pe contul de pe rețeaua de socializare Twitter.

Tesla Cybertruck va fi disponibil în trei versiuni, dintre care cea mai performantă va avea trei motoare electrice, tracțiune integrală și o autonomie de 800 de kilometri conform standardului american EPA.

Producția de serie a lui Tesla Cybertruck va începe la sfârșitul anului 2021, iar clienții interesați pot face deja rezervări pentru 100 de dolari / euro.

Via Electrek

Comentarii (8)

  • Prin însorita Californie sau Floridă, ar fi posibilă absorbirea a 5-6 kWh zilnic, la cât de mare-i hărăbaia. La un randament *ochiometric* al panourilor fotovoltaice de +25% în orice caz, dar e posibil
    ...Panouri PLANE care -- bingo! -- vor fi mult mai ieftine decât cele *mulabil-flexibile*..

    Cea mai importantă-i deci deducția că formele straniu-piramidale ale prototipului vor TREBUI să fie transpuse și-n producția de serie.
    OK, mici diferențe vor fi inevitabile, dar fie și doar din motivul ăsta teoria designului hidos-funcțional în scop de publicitate cu orice preț (inclusiv prin înjurare :-)) NU stă deloc în picioare.
    27 3
  • Edikkk
    E urâtă cu draci, nu ştiu cum o dau în bară aşa de tare cei de la Tesla

    24 km pe zi gratis* este fanatstic. În cursul săptămânii foarte mulţi (în Europa) ar putea beneficia de aceste panouri.
    12 19
  • @kiro, Momentan se lucreaza la panouri fotovotaice care sa produca energie pe un spectru mai mare al radiatiei luminoase, decat cele care sunt acum pe piata. Doar lucrul asta o sa le mareasca randamentul cu inca 33%.

    Sa mi se incarce masina in parcare la lucru in fiecare zi nu cu 25,km dar cu 10-15 km si tot e mai mult decat nimic. Pentru foarte multi e suficient sa ajungi de acasa la lucru.

    in prezent Tesla si alti producatori de masini electrice ne ard la pret pentru ca nu au concurenta iar R&D-ul costa enorm. Si totusi, la sfarsitul zilei, o masina electrica, cu tot cu bateriile super scumpe, e mult mai ieftin de produs decat una clasica. Motoarele electrice de calitate sunt foarte ieftine. Ce are Tesla pe ele la ora actuala sunt in jur de 600-700 USD. Altele sunt si mai ieftine.

    Deci, viitorul arata bine. Acuma, daca truck-ul asta o sa ramana asa in productia de serie, eu zic ca e riscul celor de la Tesla. Personal nici mie nu-mi place si sunt dezamagit, desi nu ma vad client de Tesla. Ceea ce e important insa este ce-i sub carcasa exterioara. Tehnologia! Design-uri bune or sa fie din belsug. Gandeste-te cu ce pot veni italienii, francezii, nemtii, englezii pe piata. Dar degeaba ai ceva frumos la exterior, daca fundamentul pe care pui frumosul ala e invechit, scump sau ineficient.
    11 7
  • Sa speram ca nu se gandesc sa faca si panourile blindate ca si geamurile laterale. :))))))))
    8 3
  • mircea badea
    sa puna si pe seria 3, eventual o umbrela intoarsa cu panouri, care se mai extinde in parcare.

    chiar si cu 25 km autonomie, majoritatea oamenilor nu ar mai alimenta decat in concedii.
    6 1
  • Clique
    Musk vrea cu orice preț să se impună pe piață.
    Nenea Musk, dacă aș fi să aleg, aș alege cărămida de la Bolinger, de cât desenul ce mi l-ai furat la grădiniță pe care vei cere câteva sute de mii pe acea "mașină"
    6 4
  • @Edikkk: Să știi că nu bunghisem avantajul valabil și pentru europeni -- mai ales la Cercul Polar, în însorita Norvegie. :-)
    Serios acu”, încercam doar să subliniez din nou că Cybertruck NU e gândit pentru piața europeană...

    @zărne: ...Și nu negam beneficiul celor 15 mile / 24 km autonomie moca zilnic (sau eventual 30-40 mile = 48--64 km cu panouri pliabile.)
    Dar negam veridicitatea teoriei... regiei întru PR-advertisment negativ, că-i bun și ăla.

    Ideea panourilor fotovoltaice nu-i oricum nouă, dar Tesla are deja statutul care-i permite... tupeul aplicării ei la un BEV de serie.
    Vorba vine de serie, că s-a contaminat văz și Musk de la virusul VAG aburitor al prezentării de mașini cu 2-3 ani înainte de termen.
    (n.b.: Aici Toyota-Lexus merită apreciați cu *BEV-inerția* lor de numai 2-3 luni, ca să nu mai zic de stilul net superior al designului lor actual... și viitor -- un salt surprinzător și pt. mine.)

    Repet deci, comanditarii Tesla (și nu Musk, care contrar aparențelor de guru e doar o figură simbolică necesară oricărui... cult :-P) a adoptat cea mai ieftină soluție (panouri fotovoltaice plane), de la care s-a continuat cu designul general pur funcțional, deși aparent straniu -- și NU invers !!!
    19 0
  • Edikkk
    @kiro :)))

    Da, dar totuşi cu cât mai spre cald, cu atât mai multă populație (mai săracă cei drept)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru