Informații suplimentare despre noul Mitsubishi Outlander PHEV: baterie de 20 kWh și 87 km autonomie electrică

de Alexandru Monenciu
Joi, 28.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a publicat o serie de informații suplimentare despre noua generație Outlander PHEV (plug-in hybrid). Constructorul nipon susține că bateria are o capacitate de 20 kWh și că poate parcurge 87 de kilometri în modul 100% electric.

În urmă cu două săptămâni, Mitsubishi a publicat primele imagini cu noua generație Outlander PHEV. Din punct de vedere estetic, acesta este aproape identic cu versiunea echipată cu motor termic, atât la interior cât și la exterior.

Acum, constructorul asiatic a revenit cu o serie de informații noi. Performanțele și capacitatea cilindrică a motorului termic rămân încă necunoscute (deși sunt șanse mari să fie vorba despre unitatea de 2.4 litri de pe vechiul model), dar am aflat că Outlander PHEV are, pe lângă acest agregat termic, două motoare electrice.

Câte unul pe fiecare punte. Acestea sunt alimentate de o baterie cu capacitatea de 20 kWh (+ 6.2 kWh), iar autonomia este de 87 kilometri în modul 100% electric (ciclul WLTP). În ceea ce privește puterea dezvoltată de motoarele electrice, aceasta a crescut cu circa 40% comparativ cu vechiul model.

Sistemul de tracțiune integrală beneficiază de tehnologia Active Yaw Control. Totodată, Mitsubishi a recalibrat nivelul de recuperare a energiei la decelerare, astfel încât mașina poate fi condusă cu o singură pedală.

Că tot veni vorba de condus, cel de la volan are la dispoziție 7 moduri de rulare.

Primele exemplare Mitsubishi Outlander PHEV vor ajunge pe piața din Japonia în a doua parte a lunii decembrie, iar în SUA începând cu a doua jumătate a anului viitor. Debutul european este încă incert.

via Mitsubishi

Comentarii (7)

  • Hidos...horror!
    7 3
  • Nu stiu daca hidos, dar caraghios da ! Sincer nu imi aduc aminte vreo decada in care masinile asiatice (Japonia/Coreea) sa fi aratat atat de caraghios. Sunt si exceptii ,bineinteles, dar in general sunt "atinsi" toti , iar unii ( cum e si Mitsu) au luat-o chiar rau pe aratura..
    9 1
  • Intr-un timp se anuntase ca Mitsubishi se va retrage de pe piata europeana, de unde dedusesem penuria de modele disponibile. Au doar 3 masini : una mica, una mare si o camioneta. Nimic intermediar. Ca si pe Subaru, nu prea le inteleg politica, cel putin pe piata UE.
    Designul e ceva subiectiv, dar arata ca o masinuta japoneza compacta, patratoasa si expandata.
    4 0
  • Edikkk
    Bine că au mai lucrat la PHEV, e ok acum 80 km

    dar nu am reuşit să aflu dacă se încarcă repede, ar trebui în max 20 minute (la staţii de 50 - 55 kw)
    1 5
  • Prea ostentativă partea frontală, în rest ok. Mai ales interiorul, la design este mult peste vechiul model.
    3 1
  • Seriff
    S-au retrat deja, masinile astea nu vor ajunge in Europa, se vor vinde pe alte continente.
    Mitsubishi si Subaru au patit ce a patit Chevrolet.
    4 2
  • Parca'i un ssang yong tivoli caruia nu i-a reusit operatia estetica!:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru