Înlocuitorul lui Lamborghini Aventador va avea un motor V12 electrificat. Ultimul exemplar Aventador Ultimae, scos la licitație

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a confirmat că înlocuitorul lui Aventador va avea un motor V12 hibrid cu încărcare la priză. De asemenea, ultimul exemplar al supercarului italian, un model din seria Ultimae, va fi scos la licitație.

Anul acesta asistăm la sfârșitul unei epoci. Lamborghini va renunța la emblematicul Aventador, ultimul model cu un motor V12 pur termic. Vestea bună este că acest motor va continua să fie vândut, însă sub formă electrificată.

Asta pentru că Lamborghini a confirmat, oficial, că înlocuitorul lui Aventador va păstra legendarul motor V12, însă va funcționa împreună cu un motor electric. Așadar, viitorul model va fi unul hibrid cu încărcare la priză. Primul model de serie cu un astfel de propulsor este Sian FKP 37, lansat în 2019 și produs în doar 63 de exemplare.

În ceea ce privește vechiul Aventador, acesta va fi pensionat după 11 ani de producție. Modelul a fost lansat în 2011 ca înlocuitor pentru Murcielago și este moștenitorul familiei de mașini cu motoare V12. Anul trecut, constructorul italian a lansat ediția specială Ultimae, limitată la 600 de exemplare. Ultimul dintre acestea va fi scos la licitație de către marca din Sant’Agata Bolognese.

Clientul care va câștiga licitația va mai primi și un NFT (Non-Fungible Token) și va avea ocazia să vadă primul imagini virtuale cu viitoarele modele Lamborghini. De asemenea, clientul norocos va fi invitat la un tur ghidat al muzeului companiei și va putea să facă cunoștință cu artiștii Steve Aoki și Krista Kim.

2022 este ultimul an în care Lamborghini va mai comercializa modele cu motoare pur termice. De anul viitor, toate modelele vor primi versiuni cu propulsoare hibride. Primul model pur electric al mărcii ar putea să fie lansat abia în 2028.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • La o mașină cu un motor V12, electrificarea e așa, de chichi...
    3 1
  • Electrificare exact cat sa platesti mai putine taxe in Londra de exemplu :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru