Înmatriculările Dacia au crescut cu 35% în Franța în luna septembrie: peste 12.000 de unități

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat peste 12.000 de unități în Franța în luna septembrie, în creștere puternică cu 35%, pe o piață care a înregistrat o scădere medie de 3%. Sandero rămâne pe locul 5 în clasamentul pe modele.

Luna septembrie a fost una prolifică pentru Dacia pe piața din Franța. La fel ca în ultimele luni, când a înregistrat evoluții mai bune comparativ cu media pe țară, constructorul român a raportat în luna septembrie o creștere de 34.9% a înmatriculărilor, la 12.300 de unități.

În schimb, piața franceză a raportat o scădere a înmatriculărilor cu 3%, la puțin peste 168.000 de unități, potrivit datelor oficiale publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

La nivelul primelor nouă luni ale anului, Dacia este însă în continuare pe o scădere semnificativă de 30.5%, la 71.985 de unități, ca urmare a scăderilor radicale raportate în primele luni de pandemie.

Pe de altă parte, vestea bună este că scăderea a ajuns acum aproape de scăderea generală a pieței franceze de 28.9%, la aproape 1.17 milioane de unități. Practic, dacă tendințele din ultimele luni se vor păstra, Dacia are șanse să încheie anul cu o evoluție mai bună decât piața, în ciuda faptului că noile generații Sandero și Sandero Stepway nu sunt încă disponibile.

Într-un clasament general pentru primele nouă luni ale anului, Dacia Sandero își păstrează locul cinci cu 40.976 unități și o cotă de piață de 3.5%, în timp ce Dacia Duster a urcat pe poziția a 12-a cu 22.491 unități și o cotă de piață de 1.9%.

Un alt model produs în România, și anume Ford Puma, ocupă locul 25 în preferințele francezilor, cu 10.814 de unități livrate și o cotă de piață de 0.9%.

Este prima lună în care modelul american ajunge în top 25 înmatriculări pe piața franceză.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru