Înmatriculările Dacia în Europa au crescut cu 37% în luna august: peste 43.000 de unități comercializate

de Daniel Popescu
Joi, 20.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat peste 43.000 de unități în Uniunea Europeană în luna august, în creștere cu 37%, pe fondul introducerii noilor teste de emisii WLTP. În ansamblu, constructorul român a înregistrat o creștere de 17% în primele 8 luni ale anului.

Luna august este în mod tradițional cea mai modestă din punct de vedere al vânzărilor de mașini noi, ca urmare a faptului că mulți dintre potențialii clienți sunt în vacanță.

Acest an a făcut însă excepție de la această regulă, întrucât introducerea noilor teste WLTP la 1 septembrie a determinat producătorii să lanseze numeroase promoții pentru epuizarea stocurilor de mașini omologate conform vechiului standard NEDC.

Prin urmare, cei mai mulți constructori au raportat creștere majore de vânzări, iar Dacia s-a numărat printre ei. Constructorul de la Mioveni a raportat 43.227 de unități comercializate în cele 28 de state ale Uniunii Europene, în creștere cu 37.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Creșterea nu a fost însă la fel de spectaculoasă ca cea înregistrată de partenerii de la Renault, care au raportat vânzări de 95.781 de unități, în creștere cu 69%.

La nivelul primelor 8 luni ale anului, Dacia a înregistrat 368.354 de comenzi, în creștere cu 17%, în condițiile în care Renault a ajuns la 807.633 cu creștere mai modestă, de 7.6%.

Cu toate acestea, au existat și patru constructori cu vânzări în scădere în luna august, dintre care ce mai sonor nume este Mercedes.

Germanii au scăzut cu 4.5% pe piața europeană, în timp ce Lancia, DS și Land Rover au încheiat de asemenea pe minus ultima lună a verii.

Constructorii au avertizat anterior că vânzările vor scădea semnificativ în septembrie și octombrie pe fondul introducerii normelor WLTP, înainte de a reveni la normal în ultimele două luni ale anului.

La nivel european, vânzările de mașini noi au depășit 1.1 milioane de unități în luna august, în creștere cu 31%, în timp ce vânzările din primele 8 luni ale anului au ajuns la 10.8 milioane de unități (+6.1%). 

Via ACEA

Comentarii (2)

  • hazard
    sincer ma bate si pe mine gandul sa mai iau o Dacia. Am avut pentru cinci ani una luata de noua si nu am avut cine stie ce probleme de fiabilitate, mai degraba cu dealerul si nivelul scazut de profesionalism al oamenilor de acolo. O iau ca a doua masina , fara pretentii prea mari, asa ca ar merge... Poate in 2019...
    5 0
  • Sa așteptăm septembrie/octombrie ca sa vedem vânzările,valabil pentru toți constructorii, mai ales pentru diesel care trece obligatoriu pe uree.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru