Înmatriculările de mașini din Germania au scăzut cu 38% în martie: “Declinul va fi și mai mare în aprilie, în condițiile actuale”

de Paul Cosma
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi din Germania au scăzut cu 38% în martie, după ce showroom-urile au fost închise la jumătatea lunii din cauza pandemiei de coronavirus. Nemții estimează “un declin mult mai mare în aprilie” dacă piața va funcționa în aceleași condiții de criză.

Germania se numără printre piețele majore din Europa care au fost afectate puternic de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2. 

Potrivit datelor oficiale publicate de Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor (KBA), nemții au înmatriculat în total circa 215.000 de mașini. 

Toate mărcile prezente pe piața germană au înregistrat scăderi, iar cea mai bună "performanță" pentru luna martie a fost înregistrată de brandul Lexus, care a scăzut cu 2.8%.

Înmatriculările Volkswagen au scăzut cu 35%, în timp ce Mercedes și BMW au înregistrat scăderi de 28%, respectiv 21%. De asemenea, înmatriculările Audi au coborât cu 37%, în timp ce Ford a pierdut 50% la acest capitol.

Nemții se așteaptă ca declinul să fie “mult mai mare în aprilie” dacă piața va funcționa în aceleași condiții de criză.

În luna martie, înmatriculările au scăzut cu 85% în Italia, cu 72% în Franța și respectiv 69% în Spania.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • O sa moara mai multi oameni de foame decat au murit de la gripa asta banala.Chiar daca suna morbid,exista si o parte buna a lucrurilor,nimeni n-a mai murit de altceva,cel putin in Romania,fara cancere,infarcturi,avc-uri,doar covid si atat.
    7 1
  • Mortii din alte cauze nu sunt prioritari acum, sunt amanati cateva luni.

    Oricum, vezi ca si Rusia incepe sa intre in randul lumii, cu cateva mii de cazuri, asa mai vii de acasa :).

    Partea interesanta ar fi ca dupa ce se va termina aceasta nebunie, anumite masuri sa ramana multa vreme in vigoare, gen justificarea prezentei pe strazi, mai ales noaptea. Ceea ce n-ar fi bine.
    6 0
  • @dan _grec. Rusia intra in randul lumii pentru c-a gasit motivul sa supravegheze populatia cu camere cu recunostere faciala,au plantat mii de xamere pe motivul ca-i verifica pe cei in carantina. Ca-n china sinde ce nu,ue,stat politienesc. Astept sa vad dupa ce trece criza asta sa vad cati doctori au murit de covid sau cate casierite de la supermarket ca si astea aunintrat in contact cu "virusul ucigas". Sa vedem ce ni se pregateste .
    4 1
  • La noi n-a murit niciun medic, acum primesc si spaga legal, 500 euro, dezertarea este ok se pare, pana acum n-au semnalat lipsurile din spitale, nu vreau sa generalizez, dar au dat bir cu fugitii fix medicii si asistentele care tratau pacientii urat, daca nu primeau spaga.

    In.Ungaria deja Orban este dictator cu acte in regula, cred ca-l intrece pe Putin, sper sa nu se generalizeze.
    5 0
  • Adevaratii dictatori sunt la Berlin,Amsterdam,Bruxelles,Viena,Paris,comisarii Ue,doar zic CE si Orban deja e mic copil pe langa ei.
    3 2
  • @tatraurss
    Ai uitat de tartorul de la moskva mai putinel, pe langa care astia enumerati de tine sunt mici copii. Deh, e greu sa ajungi din urma un agent kgb.
    Dar ce-i cu tine putinel?!?!? Ai uitat de america. Nu esti deloc in forma azi. Vai vai vai, iti taie astia leafa ...
    2 2
  • @nu carnatule,nu pe Putin l-am uitat,am uitat-o pe senila baba Merkel,adevaratul dictator,aia care nu da doi bani pe germani si a deschis granitele pentru hoardele de ciuhapi si africani.Asta mai are putin si-l depaseste pe Putin la anii de cand e cocotata la putere. O sa zici,bine ba,dar in Germania e democratie,e votata de oameni. Se fraudeaza in draci alegerile la ei,opozitia(afd si nu numai),ehei,cauta tu pe net sa vezi cator lideri le-au fost incendiate masinile,au fost atacati pe strada,le&au dat foc la case iar statul german s-a facut ca nu vede. Apropo,stii ca tac'su lu Merkel,Horst Kasner ,atunci xand s-a impartit Germania,a plecat din V si s-a mutat cu toata familia in estul bolsevic? Nu da bine la biografie ei pentru voi trolii ? Ramane cum am stabilit in celalte comentarii adresate tie,haisictir si nu iti mai raspund.Pana la urma steagul curcubeului l-au bagat in scoli cei din v,asa au dictat doctrina.
    2 1
  • @tartraurss, troll putinist de
    da putinel, asa este, ce bine ma simt cand te enervezi.
    Va supara cand va zice cineva adevarul in fata.
    Iata, ne-ai varsat inca inca o mostra de politica a kremlinului pe acesti site.
    Asa e putinica urss, toti in frunte cu baba merkel, care a adus ciuhapii si africanii in ue. etc. etc. etc. Merkel suck, Trump suck, UE suck, Romania suck. etc.
    Asa e putinel, te-am contrazis eu vreodata.

    Uite promit sa te las in pace daca-mi spui parerea ta despre putin. Parerea ta sincera in 2 fraze. Atat. Si promit ca nu te mai deranjez. De toti ai zis ceva si zici in continuare numai despre fostul agent kgb, in continuare dictator pe viata la kremlin n-ai spus nimic.
    Promit saa nu mai zic nimic, ca deja toti cei care citesc site-ul asta s-au lamurit deja ce e cu tine.
    Спасибо.
    3 2
  • @Esti nebun si un frustrat,hai sictir!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru