Ce mașini noi au cumpărat românii în luna august: creștere de 44% a înmatriculărilor

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat 16.129 de mașini noi în luna august, cu 44.56% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. În primele 8 luni ale anului, piața auto a atins 79.320 de unități.

Potrivit raportului Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), bazat pe datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în luna august, la noi în țară, au fost înmatriculate 16.129 de mașini noi.

O creștere de 44.56%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. În același timp, au fost înmatriculate 34.828 de mașini second-hand, cu 17.03% mai multe decât în aceeași perioadă din 2020.

După primele 8 luni ale anului, piața auto din România a atins 79.320 de mașini noi înmatriculate. În creștere cu 7.59% față de perioada ianuarie - august 2020.

Cu 21.334 autoturisme noi înmatriculate în august, Dacia rămâne marca preferată a românilor. Constructorul de la Mioveni este urmat pe podium de Skoda (6.033 unități) și Toyota (5.859 mașini). Volkswagen s-a clasat pe locul 4, cu 5.640 de mașini, iar BMW închide topul 10 cu 2.415 exemplare.

via Economica.net

Comentarii (9)

  • Edikkk
    Bravo Dacia!
    6 15
  • Seriff
    @Edikk, ce ipocrit, auzi tu bravo Dacia, asta nu mai e uzata moral? Nu are nici macar un hybrid in oferta, bebelusii care sufera de la gazele emanate ce fac?
    20 5
  • Evrika!
    M-am prins. Edik nu are polo. Are un Logan sh chilipir reparat dupa o dauna totala. Acum visul lui e sa il treaca pe gpl ca sa-i ajunga macar o data in viata banii pentru un plin.
    21 2
  • Seriff
    Eu cred ca nici pe ala nu il are, viseaza la Tesla in timp ce merge cu Ratb-ul fara bilet.
    15 2
  • Dacian Cioros
    Adevărul e că noile dacii arată ghini di tăt. Am văzut azi în trafic un sandero stepway alb, cu nr roșii și m-am umezit. Se prezenta într-un mare fel...
    7 0
  • Daca Toyota a depasit VAG la vanzari, sper ca romanii sunt pe drumul cel bun.
    Mai ramane si cojile de BMW-URI sa fie inlocuite cu Volvo si atunci poate nu mai ajungem de rasul lumii ca tara cu cei mai prosti soferi si cei mai multi morti in accidente rutiere.
    6 4
  • @Mihai
    Toyota nu a depasit nimic pentru ca Skoda tot VW e. Nu te mai imbata cu apa rece. Diferenta Toyota - VW e colosala in favoarea VW, iti spun din experienta avand ambele masini.
    5 2
  • Seriff
    @Mihai, tu crezi ca daca nu isi cumpara romanii Volvo in loc de Bmw nu vor mai fi accidente?
    Visezi frumos, accidentele nu au legatura directa cu ce marca au oamenii, vad zilnic masini implicate in accidente, de la Logan la Mercedes, ce treaba are una cu alta?
    9 1
  • Mihaita, poti sa-ti cumperi tu cate Toyote vrei. Ce aleg altii, nu e treaba ta.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru