Inspirat de McLaren F1: Gordon Murray pregătește un nou supercar sub brandul IGM

de Petre Barac
Sambata, 04.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gordon Murray Automotive a prezentat planurile de lansare a unui nou supercar sub viitorul brand IGM. Compania celebrului designer care a creat McLaren F1 se află la primul model din istoria sa.

După înființarea companiei sale de design în 2007, Gordon Murray și-a deschis și propria companie de producție, denumită Gordon Murray Automotive.

La doar două săptămâni de atunci, designerul sud-african a anunțat și primul model al companiei, un supercar inspirat de faimosul McLaren F1.

Pentru moment, Gordon Murray ne-a arătat un teaser pentru mașina care va debuta sub brandul IGM. Versiunea de producție a supercarului cu două locuri va fi dezvăluită la o dată viitoare.

Folosind tehnologia “iStream” pentru un șasiu mai ușor și mai rigid, din aluminiu, greutatea mașinii ar urma să fie redusă cu 50% comparativ cu alte supercar-uri.

Toate exemplarele în ediție limitată vor beneficia de iStream, un proces de producție care, spune Gordon Murray, folosește tehnologie din Formula 1 pentru siguranță mai ridicată și impact mai redus asupra mediului.

Fabricile cu tehnologia iStream ar avea nevoie de investiții cu 80% mai mici decât uzinele convenționale.

Pe lângă asta, mașinile ce vor fi dezvoltate încolo vor emite cu 40% mai puțin CO2 decât cele obișnuite.

Gordon Murray și-a început cariera de designer în Formula 1 în 1969 pentru echipa Brabham. Mașinile desenate de el i-au adus titlul de campion lui Nelson Piquet în 1981 și 1983. În 1987 a trecut la McLaren, iar 4 ani mai târziu a fost angajat să deseneze hypercar-ul McLaren F1, precum și Mercedes SLR McLaren. Gordon Murray și-a deschis propria firmă de design în 2007.

Via Autoexpress, Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru