Interesul pentru diesel începe să scadă: vest-europenii cumpără mai puține mașini diesel în așteptarea noilor reguli pentru poluare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 03.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini diesel din Europa de Vest au scăzut pe fondul incertitudinilor cu privire la măsurile anti-poluare planificate de autorități.

Numeroase orașe din Europa de Vest au început să impună reguli prin care să restricționeze accesul mașinilor poluante și, mai ales, a celor cu propulsie diesel, ca urmare a gradului tot mai ridicat de poluare. O posibilă extindere a acestei legislații, combinată cu înăsprirea testelor de emisii care ar putea conduce chiar la creșterea prețurilor, determină clienții să-și îndrepte atenția spre alte tipuri de motorizări.

Astfel, Germania a înregistrat un declin de 3.8% în vânzările de mașini diesel în februarie, iar această motorizare a avut o cotă de piață de 43.4%. Date similare au fost înregistrate și în alte două mari piețe europene, Franța și Spania, iar analiștii anticipează că acest trend va continua și în lunile următoare și are chiar potențialul de a se accentua.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, februarie a devenit prima lună după octombrie 2016 în care vânzările de mașini noi au înregistrat o scădere în Germania, de departe cea mai mare piața auto din Europa.
Vânzările au scăzut cu 2.6%, la 243.000 de unități, însă una dintre explicații este ca februarie a avut anul trecut 29 de zile.

Datele statistice arată că, dacă februarie ar fi avut 29 de zile și în acest an, vânzările ar fi crescut ușor cu 2%, însă cifra este oricum mai mică comparativ cu creșterea puternică de 10% înregistrată în ianuarie.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Aleics
    Uraaa, sa vina toate troacele la noi ! :-(
    4 10
  • slabut, ma asteptam sa scada cu 80% dieselurile, cam dorm/needucati europenii.
    2 1
  • La ce motoare de 2 lei diesel si TSI fac nemtii acum, cred ca masinile nemtesti si cele ce folosesc motoarele lor, ma refer la Skoda si Seat, se cam duc la vale. Renault si Ford incept sa castige piata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru