Întrunire de record la Silverstone - 60 de Ferrari F40 în acelaşi loc

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Posesorii de Ferrari F40 s-au întâlnit la Silverstone cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea utimului model creat sub supravegherea lui Enzo Ferrari.

Ferrari F40 a împlinit 25 de ani de la debut, iar posesorii au sărbătorit cu o întrunire record, de 60 de unităţi, organizată pe circuitul Silverstone. Ediţia precedentă a întrunirii a adus laolaltă 40 de posesori de Ferrari F40, evenimentul fiind organizat la întâlnirea de 20 de ani de la debutul ultimului Ferrari dezvoltat sub sprijinul personal al lui Enzo Ferrari. Fondatorul Ferrari a cerut un model proiectat pentru a onora moştenirea modelelor de performanţă ale mărcii din Maranello, iar rezultatul încă arată bine la un sfert de secol distanţă şi este la fel de impresionant ca în prima zi.

Ferrari F40 a fost primul model de stradă din lume care putea să depăşească 320 km/h şi a debutat la finele anilor 1980. Modelul a fost produs între 1987 şi 1992, timp în care au fost fabricate 1.315 unităţi, dintre care multe au rămas întregi şi în stare de funcţionare. Pe lângă faptul că era cel mai rapid şi cel mai puternic Ferrari creat vreodată, F40 era şi cel mai scump model creat de casa din Maranello. La vremea debutului, modelul se lupta cu Porsche 959 şi Lamborghini Countach şi a fost o declaraţie de putere din partea lui Enzo Ferrari, fiind ultimul model comandat de acesta.

Esential 1.100 kilograme era masa lui Ferrari F40.
F40 era echipat cu un motor V8 twin-turbo de 2.936 centimetri cubi, montat central, care dezvolta 478 CP şi era cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte.
Maşina cântărea doar 1.100 kilograme graţie caroseriei din kevlar, fibră de carbon şi aluminiu, care a fost desenată de italienii de la Pininfarina. Design-ul lui F40 a fost atât de apreciat încât unele companii au creat replici bazate pe alte modele, cele mai celebre copii fiind cele realizate pe platforma lui Pontiac Fiero sau a lui Toyota MR2. Nicio replică nu a putut să atingă prestanţa originalului, care era atât de orientat spre competiţie încât avea geamuri din plexiglass şi nu era echipat cu aer condiţionat, sistem audio, mânere interioare pentru portiere, covoraşe. Mai mult decât atât, primele 50 de unităţi aveau geamuri glisante realizate din Lexan, cei de la Ferrari trecând ulterior la geamurile care puteau fi coborâte în portiere.

Via Motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru