Inundaţiile din centrul Europei au închis parţial fabrica Porsche din Leipzig

de Mircea Meșter
Joi, 06.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inundaţiile produse de debitul foarte ridicat al unor râuri din Germania şi Cehia stau la baza închiderii temporare şi parţiale a uzinei pe care Porsche o deţine în Leipzig.

Esential 450 de maşini pe zi produce fabrica Porsche din Leipzig.
Porsche a anunţat astăzi oficial că uzina proprie din Leipzig a fost închisă parţial din cauza inundaţiilor care au lovit sud-estul Germaniei în ultima săptămână. Motivul este legat de faptul că furnizorii de subansamble nu mai pot ajunge în zona uzinei care produce modelele Cayenne şi Panamera.

"Livrările părţilor de caroserie care vin Bratislava au fost blocate undeva pe traseu. Acestea sunt transportate cu trenul pe teritoriul Cehiei până la Leipzig", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai celor de la Porsche. Totuşi, producţia nu va fi afectată pe termen lung, deoarece constructorul german beneficiază de un sistem de producţie flexibil care îi permite să adauge ulterior schimburi adiţionale care să recupereze exemplarele pierdute.

BMW, constructor care deţine de asemenea o uzină în oraşul german, nu este afectat de problemele care au lovit Porsche. 

Inundaţiile care au întrerupt producţia uzinei Porsche au lovit estul Germaniei, în oraşele Dresda, Halle şi Meissen fiind trimişi 5600 de soldaţi germani care să ajute locuitorii.

Inundaţiile au fost cauzate de debitul ridicat al râurilor Vltava, Mulde, Saale şi Elba, totul culminând cu creşterea nivelului Dunării. Zonele afectate s-au extins ulterior în landul german Bavaria, dar şi Austria şi Cehia.

UPDATE: La doar 24 de ore de la anunţ, Porsche a anunţat că producţia lui Cayenne a fost reluată, chiar dacă zonele afectate de inundaţii prezintă încă probleme de traversare pentru trenurile care aduc subansamblele din Slovacia. "Decidem în fiecare zi câte unităţi putem produce pentru a nu afecta ritmul livrărilor spre clienţi", spune un oficial Porsche citat de ABR.

via Automotive News (înreg.)
foto NYTimes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru