Italia: Asociaţia producătorilor de automobile sugerează reducerea taxelor pentru creşterea vânzărilor

de Sebastian Toma
Joi, 18.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anfia, asociaţia producătorilor de automobile din Italia, susţine că guvernul de la Roma ar putea să rezolve problema vânzărilor de automobile prin reducerea taxelor aplicate acestora.

Esential 17 la sută din taxele colectate de guvernul italian sunt realizate din industria auto şi industriile conexe.
Piaţa auto poate fi redresată prin reducerea taxelor, susţin italienii de la Anfia, asociaţia producătorilor de automobile din Italia. Mai mult decât atât, cei de la Anfia susţin că piaţa auto nu se va putea redresa fără această reducere a taxelor, pasul cerut guvernului de la Roma fiind văzut ca un prim pas pentru relansarea cererii pentru automobile noi. În 2012, italienii au plătit 72.7 miliarde de euro pentru a folosi şi cumpăra maşini în 2012, cu 3.8 procente mai mult decât au plătit în 2011, spun cei de la Anfia.

Cele 72.7 miliarde de euro au reprezentat 17 procente din venitul Italiei din taxe, care totalizează 426.6 miliarde de euro. Suma menţionată mai sus poate fi defalcată prin biruri cum ar fi taxa pe valoare adăugată aplicată tuturor consumabilelor şi serviciilor destinate automobiliştilor, carburanţii consumaţi de aceştia, asigurările plătite de aceştia şi taxele aferente, plus salariile plătite de constructorii, distribuitorii şi reparatorii de automobile din ţara respectivă.

Consumul de carburant al italienilor a scăzut cu 16 procente în 2012 faţă de 2011, pentru cel de-al patrulea an consecutiv.

Cifrele arată situaţia în care se află consumatorii italieni, care vor să-şi reducă la minimum consumul, ceea ce produce şi o încetinire a economiei, lansând un veritabil cerc vicios pentru Italia. Vânzările de automobile noi din Italia în primele şase luni ale anului au atins cel mai scăzut punct al ultimilor 20 de ani, iar Italia este în continuare cea de-a patra piaţă auto din Europa ca volum. Pentru întregul an, experţii din industrie estimează 1.259 milioane vehicule vândute în italia, o scădere de 49.5 procente faţă de nivelul din 2007, aruncând piaţa auto din Italia la nivelul din 1970.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru