Italia atacă Germania: Alfa Romeo va lansa 9 modele noi până în 2021 pentru a "lupta umăr la umăr" cu nemţii

de Daniel Popescu
Vineri, 11.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo pregăteşte o avalanşă de lansări în următorii 5 ani cu scopul de a oferi rivali în aproape toate segmentele pentru modelele furnizate de Mercedes, Audi şi BMW.

Alfa Romeo încearcă să-şi regăsească drumul spre glorie cu un nou plan ambiţios menit să câştige atracţia pasionaţilor de maşini în detrimentul trio-ului german format din Mercedes, Audi şi BMW.

Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, constructorul italian intenţionează să lanseze 9 modele până în 2021, iar primul dintre ele este SUV-ul Stelvio, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles de la jumătatea lunii noiembrie.

Deloc surprinzător, italienii mizează pe o gamă diversificată de SUV-uri, ca urmare a popularităţii în creştere a acestui segment pe toate pieţele auto. Astfel, pe lângă SUV-ul de dimensiune medie Stelvio, Alfa Romeo pregăteşte şi un SUV de dimensiuni mai mari pentru 2018 care să se bazeze pe aceeaşi platformă ca şi Maserati Levante şi să rivalizeze cu BMW X5 şi Audi Q7. În plus, în planuri ar putea fi şi un al treilea SUV care să rivalizeze fie cu BMW X4, fie cu BMW X1.

Urmareste Automarket
"Întreaga lume gravitează în jurul SUV-urilor.
Cu câţiva ani în urmă, un SUV Alfa ar fi reprezentat un sacrilegiu, dar acum are sens. Treaba noastră este să ne uităm la preferinţele clienţilor şi să oferim oamenilor ceea ce vor"
, explică Reid Bigland, şeful Alfa Romeo, apetitul mărcii italiene pentru SUV-uri.

Potrivit publicaţiei Autocar, oficialii Alfa Romeo şi-au dat acordul pentru dezvoltarea unui succesor pentru popularul model Giulietta, care ar urma însă să fie lansat cel mai devreme în 2019. În plus, italienii sunt într-o fază avansată pentru a aproba dezvoltarea lui Alfa Romeo Alfetta, un rival pentru BMW Seria 5, iar atenţia este îndreptată şi spre maşinile sport: un succesor pentru Alfa Brera, care a ieşit din producţie încă din 2010, ar putea avea o versiune coupe, însă nu va fi lansat mai devreme de 2020.

"Obiectivul nostru este categoric să luptăm umăr la umăr cu germanii, dar asta nu se poate face pe baza unui plan pe doi ani. Nu vom ajunge acolo atât de rapid. Germanii sunt prezenţi în fiecare segment", a mai precizat Bigland.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Le urez succes. De si e greu sa le iei fata la nemti. Aproape imposibil.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru