Alfa Romeo Stelvio, la câteva zile distanță de lansare: americanii vor fi primii care vor vedea SUV-ul

de Bogdan Mirică, Foto: Autocar
Luni, 07.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a anunțat că va introduce noul Stelvio în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Primele exemplare vor ajunge pe piață în primăvara anului viitor.

În urmă cu mai bine de patru ani, Sergio Marchionne făcea promisiuni ambițioase când venea vorba despre brandul Alfa Romeo. Italienii promiteau că în maxim doi ani vor avea primul lor crossover, produs într-o uzină din Statele Unite. Au trecut patru ani de la acel moment și abia acum ne pregătim de lansarea SUV-ului mult așteptat, botezat între timp Stelvio, după celebrul drum croit printre Alpi.

Crossover-ul de segment mediu se va adresa atât europenilor cât și americanilor, motiv pentru care debutul mondial se va consemna la finalul acestei luni, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Alfa Romeo Stelvio va fi dezvoltat pe aceeași platformă cu Giulia, adică noua arhitectură cu propulsie spate, pentru care grupul Fiat-Chrysler a cheltuit aproape cinci miliarde de euro și despre care se spune că va găzdui alte șase modele.

Urmareste Automarket
Noul Alfa Romeo Stelvio ar urma să concureze cu abia lansatul Audi Q5 și să încerce seducerea publicului american alături de Giulia și mult prea puțin popularul 4C.
Gama de motorizări de dincolo de Ocean va include un benzinar cu patru cilindri, de 280 de cai putere. În Europa își vor face loc sub capotă mai multe motorizări Multijet.

Chiar dacă se vorbea inițial despre producția modelului italian în Statele Unite, Alfa Romeo a adecis să se întoarcă la origini și să producă Stelvio în Italia, așa cum se va întâmpla cu toate modelele sale.

Asta nu-i va opri pe italieni să trimită primele exemplare Stelvio către clienții din SUA începând cu primăvara anului viitor. Și tot anul viitor ar trebui să vedem și un crossover mai mic, dacă italienii se țin de cuvânt.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru