Italienii prezintă noul Panther Evo, o reinterpretare modernă a lui De Tomaso Pantera

de Tiberiu Safta
Marti, 01.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania italiană Ares Modena a publicat primele imagini oficiale cu noul Panther Evo. Noul model este o reinterpretare modernă a emblematicului De Tomaso Pantera și este propulsat de un motor V10 de 650 de cai putere.

De Tomaso Pantera este un supercar italian construit între 1971 și 1992. De-a lungul celor 21 de ani de fabricație, Pantera s-a dovedit a fi cel mai faimos și mai bine vândut model al mărcii fondate de Alejandro de Tomaso, iar modelul și-a găsit și câțiva clienți faimoși. Printre posesorii vechiului Pantera se numără inclusiv Elvis Presley.

Acum, la 31 de ani de la retragerea din producție, De Tomaso Pantera servește ca o sursă de inspirație pentru un nou model creat de un carosier italian. Mai exact, este vorba despre noul Panther Evo, un supercar creat de carosierul Ares Modena. Noul model este, de altfel, o evoluție a lui Panther ProgettoUno, prezentat în 2020 și este, în esență, un Pantera reimaginat pentru secolul 21.

Design-ul noului Panther Evo se aseamănă puternic cu Pantera original și primește și numeroase dotări moderne. Printre acestea se numără faruri și stopuri LED subțiri, elemente din fibră de carbon pentru caroserie și jante de dimensiuni mari.

De asemenea, producătorul italian mai spune că șasiul este confecționat din aluminiu în combinație cu fibră de carbon.

Inclusiv habitaclul a fost modernizat cu un volan nou, îmbrăcat parțial în alcantara, alături de un instrumentar digital și un ecran mai mic montat în consola centrală. Tot aici putem vedea o planșă de bord îmbrăcată în alcantara, ce conține cusături roșii și care se află în contrast cu părțile inferioare îmbrăcate în piele albă.

Sub capota lui Panther Evo se regăsește un motor V10 de 5.2 litri și care dezvoltă 650 de cai putere. În ciuda schimbătorului de viteze manual montat în consola centrală, motorul este cuplat la o cutie automată cu dublu ambreiaj și cu 7 trepte. Potrivit unor informații neoficiale, Panther Evo are nevoie de numai 3.1 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este de 325 de km/h.

Deocamdată, nu se știe dacă noul Panther Evo va fi comercializat. Cel mai probabil, dacă modelul va ajunge să fie introdus pe piață, acesta va fi produs în serie limitată.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Splendid
    3 3
  • Frumos dar poluant

    V10 papă oxigenul la bebeluşi pe bandă rulantă !

    De CO2 să mai încălzim planeta, nu mai zic.
    2 8
  • Nope.
    Arata a poriect realizat de un adolescent, nu ceva serios, demn de luat in seama.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru