Marca italiană De Tomaso are un alt proprietar şi ar putea lansa un model nou peste cinci ani

de Sebastian Toma
Luni, 23.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Defunctul producător italian De Tomaso a fost cumpărat de un holding din Elveţia, titrează nemţii de la Auto Motor und Sport. Compania ar putea lansa un model nou în 2021.

Esential 2 milioane de euro este preţul vehiculat pentru care a fost cumpărată marca De Tomaso.
De Tomaso, marca italiană susţinută financiar de autorităţile locale din regiunea Piedmont, are un nou proprietar. Potrivit Auto Motor und Sport, compania italiană a fost cumpărată de un holding din Elveţia numit L3 Holding. Tranzacţia a fost realizată în urma unei licitaţii la care au participat investitori din China şi din Italia, iar preţul de vânzare a companiei este vehiculat în jurul a două milioane de euro. Puţine amănunte sunt cunoscute despre noul proprietar al De Tomaso, dar unele voci anunţă posibilitatea deschiderii unei fabrici în Torino şi a începerii producţiei unui model de serie în 2021.

Aşa arăta conceptul Deauville de la De Tomaso, prezentat în 2011.

Compania De Tomaso a fost ”înviată” în 2009 de Gianmario Rossignolo, fostul CEO al Fiat. Rossignolo anunţa la vremea respectivă o relansare a mărcii, care să includă o gamă cu trei modele, dar compania condusă de fostul CEO al Fiat a întâmpinat probleme financiare la scurtă vreme de la prezentarea primului său concept din era modernă, Deauville, în cadrul ediţiei 2011 a Salonului Auto de la Geneva.

În acelaşi an, Gianmario Rossignolo a fost arestat în urma unei anchete care a cercetat utilizarea frauduloasă a fondurilor guvernamentale menite iniţială să readucă marca italiană pe linia de plutire.

Urmareste Automarket
Marca De Tomaso a fost fondată în 1959 de pilotul de Formula 1 Alejandro de Tomaso. Compania a trecut prin mai multe perioade dificile din punct de vedere financiar, fiind lichidată în 2004 în urma datoriilor pe care le adunase la diverşi creditori. Tot în 2004 a fost fabricat şi ultimul model De Tomaso.

Via AMS

Comentarii (1)

  • si atunci...
    ...ce mai ramane din acest brand...?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru