Preşedintele mărcii De Tomaso a fost arestat pentru deturnare de fonduri

de Sebastian Toma
Vineri, 13.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă speraţi ca marca De Tomaso să revină pe piaţă, trebuie să mai aşteptaţi o vreme. Gian Mario Rossignolo, preşedintele companiei, a fost arestat pentru deturnare de fonduri.

Urmareste Automarket
Gian Mario Rossignolo, Preşedintele De Tomaso, a fost arestat de autorităţile italiene pentru transferuri frauduloase ale unor sume de bani în scopuri proprii. Aparent, Rossignolo a primit 7.5 milioane de euro din partea guvernului, iar el şi asociaţii săi au transferat o parte din această sumă în alte conturi pentru a putea obţine o garanţie bancară, ca apoi să transfere aproximativ 400.000 de euro în conturile personale.În prezent, Rossignolo este în arest la domiciliu şi este investigat de Guardia di Finanza, echivalentul italian al Gărzii Financiare.

Arestarea lui Gian Mario Rossignolo a avut loc la doar câteva zile de la intrarea în insolvenţă a De Tomaso.

Rossignolo a fost arestat alături de alţi doi asociaţi, unul dintre aceştia fiind şeful departamentului de resurse umane de la De Tomaso, în timp ce al treilea este descris ca fiind un intermediar financiar. Anchetatorii încearcă să descopere dacă Rossignolo şi asociaţii săi au folosit un împrumut bancar fraudulos pentru a obţine fonduri publice sau dacă au redirecţionat o parte din banii primiţi de la stat în conturile lor private.

Esential 7.5 milioane de euro au primit cei de la De Tomaso de la guvernul italian pentru producţia de automobile în fosta uzină Pininfarina din Torino.
Guvernul italian le acordase celor de la De Tomaso suma de 7.5 milioane de euro pentru a produce o gamă de modele la fosta uzină Pininfarina de lângă Torino. Cel mai cunoscut model al mărcii De Tomaso este Pantera, dar compania a produs o gamă numeroasă de modele de-a lungul anilor. În 2004, bunurile mărcii De Tomaso au fost lichidate, iar Rossignolo a cumpărat doar drepturile de folosire ale numelui De Tomaso în 2009, promiţând să readucă la viaţă marca italiană.

Via MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru