Marca De Tomaso renaste in 2011

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.11.2009
Marca sportiva De Tomaso, moarta in anul 2004, va reveni pe scena auto internationala in 2011. La carma se afla un fost director al Fiat Group.

Omul de afaceri italian Gian Mario Rossignolo, fost director executiv de marketing in Grupul Fiat, planuieste revenirea marcii De Tomaso, brand care a disparut din lumea auto in 2004, odata cu intrarea in faliment a companiei.

Rossignolo, care in acest an a implinit venerabila varsta de 79 de ani, a cumparat la inceputul acestei luni drepturile de utilizare ale marcii De Tomaso de la o curte judecatoreasca italiana. Conform planurilor acestuia, De Tomaso va produce circa 8000 de masini pe an intr-una dintre fostele fabrici Pininfarina din Grugliasco, langa Torino, noua companie urmand sa angajeze 800 de persoane.

Revenirea marcii in prim-planul industriei auto mondiale este asteptata de ceva vreme de fanii marcii, care inca viseaza la versiuni moderne ale celor mai de succes coupe-uri ale marcii sportive. Printre acestea putem enumera Vallelunga (1963), Mangusta (1966) sau Pantera (1970), trei dintre modelele sportive care au revolutionat designul auto in anii '60-'70.

Primul model nou al marcii urmeaza sa fie lansat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2011.

Declaratiile pe care Rossignolo le-a facut in presa italiana arata ca primele trei modele pe care De Tomaso le va scoate pe piata vor fi un crossover, un sedan de lux si un coupe. Noul proprietar al marcii va investi 116 milioane de euro in dezvoltarea noului De Tomaso in urmatorii patru ani.

via | Automotive News (inreg)

Taguri: De Tomaso

Comentarii (11)

  • .....
    foarte bine
    4 1
  • domnu' Mircea, de ce stergi posturile in care esti corectat? esti si tu un mic Basescu si nu suporti sa fii contrazis?
    4 3
  • cristi
    dada
    Si pe mine ma sters cind i-am zis adevarul,mai rau ca chiorul de Base!
    4 2
  • schumi
    O veste buna.
    Multa bafta le doresc.
    1 0
  • ssdasd
    stire vecheeeeee

    a 3-a oara cand scriu...pana acum am fost sters
    0 0
  • x@y.z
    Foarte bine ca sunt sterse unele posturi. Majoritatea de aici stiu doar sa spuna la fiecare post ca BMW e cel mai tare, si ca el nu exista, iar VW mananca ulei. Cat de limitati putem fi ca natie.... Cand citesti un forum din UK, spre exemplu, nu iti vine sa crezi ca oamenii aia chiar dezbat o problema, un punct de vedere, nu se injura, si nu isi sustin punctul de vedere mai limitat ca si vederea unui cal orb. Evident au si ei exceptiile lor, dar la noi e invers... exceptii sunt cei ce comenteaza pe subiect.

    Numai bine, si bravo Mircea ( Bistrita & Liviu Rebreanu te saluta :) ! )
    1 1
  • X-ule, de unde stii tu de ce mi s-a sters mie postul? Ai vazut tu cu ochii tai ca as fi scris ceva de BMW sau VW sau ai o banuiala din cauza faptului ca am la avatar logo-ul Renault? I-am aratat o greseala in text lui Mircea, greseala care intre timp a fost corectata... nu avea nicio legatura cu subiectul articolului. Daca ti se par atat de bune forumurile din Anglia (banuiesc ca nu citesti forumuri din Irlanda de Nord, deci nu ai de ce sa ii spui UK) de ce nu ramai sa le citesti pe alea? Crezi ca pari mai inteligent daca spui ca stai pe forumuri engleze si ca il saluta Liviu Rebreanu pe Mircea? Urla cultura (a se citi snobism) in tine bai omule...
    Macar ai bunul simt sa nu mai vorbesti despre ceva de care nu ai habar si incearca sa semnezi postul data viitoare. E o dovada de minim respect fata de cei care iti citesc comentariile.
    O zi buna sa ai!

    PS nu am absolut nimic de impartit nici cu cei din Bistrita si nici cu cei care il apreciaza pe Rebreanu, din contra ii respect. Doar ca tu pari extrem de snob cand spui asta
    2 0
  • mircea
    @bogdanc
    Regula aici e ca atunci cand ni se semnaleaza o eroare in text, noi corectam si stergem posturile care subliniau respectiva greseala. Cu toate multumirile de rigoare pentru cel care a semnalat, evident. Sper ca se subintelege asta.

    Incercam sa "curatam" insa off-topic-urile. :)

    @x

    Si eu salut Bistrita si Liviu :)
    2 1
  • acum s-a inteles ;)
    0 0
  • x@y.z
    @bogdanc
    Am vorbit in general, despre ce se intampla pe site, nu m-am legat de tine, sau postul tau. Daca te-ai simtit, asta e. Si daca ma semnez George, inseamna ca ma si cheama George ? Pun x, pt ca trec mai repede prin campurile respective. Si folosesc x tot timpul, asa ca din pctul meu de vedere e semnat, daca tu ai nevoie de fraze lungi la nume, citeste alte comentarii.
    Legat de forumurile de UK, am spus "spre exemplu". Nu inseamna ca e SINGURUL exemplu. S-a intamplat sa caut niste informatii la un moment dat, si cand am citit forumul respectiv, am fost placut surprins.
    Apreciez la tine ca stii sa scrii corect cuvinte, propozitii, fraze, si ai auzit de semne de punctuatie. Ia citeste comentariile la cateva articole, si vezi cati stiu asta. Asa ca te rog, n-o mai lua personal.
    Cat despre Liviu Rebreanu, cei din Bistrita stiu mai bine ca tine despre ce e vorba, asa ca lasa-l si pe el deoparte, si vorbeste doar in cunostinta de cauza!
    Numai bine!

    P.S. Raspunsul tau lung confirma ce scriam, toti vorbesc mult si incita la certuri, iar subiectul articolului ajunge sa nu mai aiba nici o relevanta.
    1 0
  • de tomasso
    nici nu stiam ca exista marca asta............................
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru