Jaguar amână lansarea noului XJ, care va avea doar varianta electrică: viitorul rival al lui Mercedes-Benz EQS, afectat de reducerile de costuri

de Daniel Popescu, Foto: Jaguar
Luni, 13.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar va amâna lansarea pe piață a noii generații XJ, care va avea doar varianta electrică, întrucât producătorul britanic reduce costurile în contextul pandemiei de coronavirus.

Jaguar a anunțat încă din luna mai a acestui an că noua generație a limuzinei XJ va avea doar versiune electrică.

Planurile inițiale vizau ca vânzările noului XJ să înceapă în prima parte a anului viitor, însă presa din Marea Britanie anunța acum că startul comercializării va fi dat cel mai devreme spre finalul anului 2021.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Jaguar intenționează să adopte în perioada imediat următoare o politică de reducere a costurilor în contextul pandemiei de coronavirus. Prin urmare, producătorul se va concentra pe modelele profitabile, în timp ce startul producției pentru noua generație XJ va fi amânat.

"Inginerii noștri continuă să lucreze la următoarea generație Jaguar XJ, care va fi integral electric. Rămânem devotați strategiei noastre pe termen lung, iar portofoliul nostru de produse rămâne același, dar această situație fără precedent va avea inevitabil un impact asupra planurilor noastre", menționează oficialii Jaguar într-un comunicat de presă transmis celor de la Autocar.

Chiar și în acest context, noul Jaguar XJ ar urma să fie prezentat oficial în luna octombrie.

Cel mai probabil, prezentarea cu aproximativ un an înainte de startul comercializării este influențată și de faptul că unul dintre principalii rivali ai modelului, și anume viitorul Mercedes-Benz EQS, va fi prezentat de asemenea în cursul acestui an.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru