Viitoarea generație Jaguar XJ va fi lansată în cursul anului: rivalului lui Mercedes-Benz Clasa S va avea doar variantă electrică

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul acesta Jaguar lansează o nouă generație XJ, iar rivalul lui Mercedes-Benz Clasa S va fi disponibil doar în versiune electrică. Conform oficialilor producătorului britanic, modelul electric va primi un design convențional, iar prețul "nu va fi unul exagerat".

La finalul anului trecut, Jaguar a publicat prima imagine teaser cu viitoarea generație XJ. Limuzina constructorului britanic va fi lansată în acest an și va fi disponibilă doar în versiune electrică.

Acum, Julian Thomson, directorul departamentul de design Jaguar, oferă o serie de detalii referitoare la viitorul XJ. 

"Va fi un mijloc de transport de lux foarte calm. Nu va avea un design exagerat și nici nu va fi foarte scump. Va fi un model cu care vei avea o legătură emoțională. Nu ne dorim ca noii clienți doar să stea în spate și să fie plimbați. Îl vei putea folosi și în acest fel, dar la finalul zilei știm că acesta va fi un model pe care să-l conduci și de care să te bucuri", a declarat oficialul Jaguar.

Totodată, reprezentantul producătorului britanic spune că designul pregătit pentru limuzina electrică va fi unul tradițional.

Conform unor rapoarte mai vechi, producția noii generații XJ va începe în cursul anului la uzina din localitatea Castle Bromwich, iar bateriile vor fi produse tot în Marea Britanie.

Unul dintre rivalii lui Jaguar XJ electric va fi noul Mercedes-Benz EQS, model care ar urma să fie lansat tot în cursul acestui an.

Via | Auto Express

Comentarii (3)

  • someone
    credeam ca va avea numai varianta electrica, conform declaratiilor oficiale
    4 0
  • @someone
    Am reparat. Mulțumim.
    1 1
  • someone
    @ cornel.....desi tocmai am citit pe un site in lb engleza, ca totusi va avea si motoare termice dar electrificate.
    nu mai stii ce sa crezi
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru