Jaguar are în plan renaşterea lui X-Type şi un rival pentru BMW X3

de Bogdan Mirică
Joi, 09.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar vrea să atace rivalii germani cu două noi modele. Este vorba despre un sedan de segment D, rival pentru BMW Seria 3, şi un crossover capabil să fure din clienţii lui BMW X3.

Jaguar a anunţat în primăvara acestui an că vrea să lanseze la Salonul Auto de la Paris noul F-Type, un coupe sportiv, propulsat de motoare V6 şi V8. Modelul nu este însă singurul destinat a lansa o contraofensivă împotriva rivalilor germani.

Jaguar mai pregăteşte două modele complet noi, ce urmează a fi prezentate publicului abia în perioada 2015-2016. Este vorba despre un sedan de segment D şi un crossover de talie medie.

După cum probabil aţi intuit, sedanul va reînvia numele X-Type şi va fi orientat către rivali germani cu renume, ca BMW Seria 3 şi Audi A4. Pentru a se putea bate de la egal la egal cu aceştia, modelul va fi dezvoltat pe o platformă din aluminiu, ca şi viitoarea generaţie a fratelui mai mare, XF. Sedanul va fi apoi declinat în două variante de caroserie, Sportbrake şi coupe.

Urmareste Automarket
La un an după, îşi va face apariţia şi crossover-ul, dezvoltat de asemenea pe o platformă din aluminiu şi echipat cu un sistem de tracţiune integrală furnizat de colegii de la Land Rover.
Modelul 4x4 va încerca să pună în dificultate actualele BMW X3, Audi Q5 şi Mercedes GLK.

Alături de crossover şi de noul X-Type, Jaguar va mai oferi publicului o familie nouă a roadsterului XK, un derivat coupe al actualului XF, o versiune de serie a conceptului C-X75 şi coupe-ul F-Type, despre care am mai vorbit. 

via autoblog

Comentarii (10)

  • Mircea
    Abia in 2015-2016 ? :)) pana atunci aproape orice constructor auto o sa scoata modele noi . HAI PA !
    8 4
  • Jaguarul,chiar ca este o marca fabuloasa.Bine nu as renunta la Lexus pentru ea.Dar in capul listei tot ar fi.
    3 15
  • Toti vor rivali pt BMW. Si mai jos o alta stire. Oare de ce se raporteaza la BMW.
    8 1
  • Ciudat ca iar nu apare Lexus in lista de competitori, chiar nu este posibil asa ceva, aceste stiri parca sunt facute la misto sa enerveze anumite persoane.
    10 5
  • Da, pai RR si Bentley au si declarat ca tinta lor este Lexus, chiar s-au rugat de Toyota sa le faca un competitor pe masura, cat despre gagici ai mare dreptate, prima intrebare pe care ...ti-o pun este daca ai un Lexus, altfel la revedere.
    9 3
  • off-topic: a tunat si a adunat. Parca ar plouat torential si toate mizeriile si gunoaiele s-au inghesuit la o gura de canalizare sa mai polueze verbal si vizual.

    on-topic: BMW va avea zile grele. Din punctul meu de vedere designul BMW e sub orice critica. Daca Jaguar va puncta cu un interior tipic british + ceva mai buna mecanica nu vad de ce nu ar reusi (daca nu detronarea) macar sa mai ia ceva de la germani.
    2 13
  • @gelu

    Sa discutam si on topic, de acord
    In acest moment mai mult de jumatate din gama Bmw arata bine...seria 3 , 5, 6, 7 se pot incadra la bine si f bine, X5 arata bine, X3 nu arata rau, X1 nu e urat dar nici frumos, seria 1 ciudat din fata, ok nu este frumos( dar nu se vinde rau) M-urile arata f bine, Z4 superb, mai raman extremele seria 5 GT si sa zicem X6 care mie nu-mi place ca si clasa dar nu pot sa zic ca e urat si are succes, deci cand zici ca designul Bmw, adica toata gama de fapt, ca este sub orice critica, arata ca este doar punctul tau de vedere.

    Cat despre Jaguar, in prezent are o gama frumoasa de modele dar este prea departe de podium in privinta vanzarilor, ca mai poate lua ceva e normal, eu ma bucur ca va reaparea X-Type, e bine sa fie cat mai multi competitori, dar in afara de nemti mai este si Cadillac,Volvo si bineinteles "cea mai tare marca de lux din lume ,Lexus", deci va fi f greu, dar cu o gama de modele mai mare se va descurca mai bine.
    9 0
  • Chuck Norris
    buna idee
    1 3
  • iarasi gunoaie....unde te intorci dai peste aceleasi gunoaie

    @dan...poate ca m-am exprimat gresit generalizand avand in fata ochilor X3, X6, serie 7 (versiunea anterioara era baba-cloanta), Serie 5GT. Comparativ cu serie 8 din anii 90, serie 7 lansat in 1994 ceea ce vad acum nu ma prea incanta.
    5 4
  • don mafioso

    am o convingere ca acest copil e un redus cu un vocabular ce denota obsesii inabusite. Cotetul cainelui..ce e asta? amintiri dintr-o copilarie chinuita, in care persecutiile luau (si) aceasta forma?

    Acum si-a gasit locul (netul) in care sa-si refuleze obsesiile bestiale. Nick-ul denota incercarea de a se prezenta drept un razvratit dar unul periculos de care trebuie sa te feresti. Un mafiot care te "pedepseste" si te trimite la cotetul cainelui....

    Nu stiu daca asta e de ras sau la “capatul” acestui nickname, ce defineste la o prima vedere un dur, se afla un potential dezaxat.

    Problema e ca mai este insotit si de altii ce ii tin isonul. Am o banuiala ca "el centreaza el da cu capul" si sub un alt nume de user; dar mai sunt si altii, veritabili, tovarasii lui de suferinta la fel de tulburati mintal. Ori de la caldura ori de la natura.
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru