Jaguar Land Rover anunță deschiderea oficială a fabricii din Slovacia: investiție de 1.4 miliarde de euro și producție de 100.000 de unități în 2020

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime
Joi, 25.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul britanic Jaguar Land Rover susține că noua sa fabrică din Slovacia va avea o capacitate de producție de 100.000 de unități pe an până în 2020, potrivit directorului uzinei.

JLR a lansat oficial fabrica sa din Nitra (Slovacia) în urma unei investiții de 1.4 miliarde de euro, după ce producția propriu-zisă a început treptat în urmă cu o lună.

Noua uzină se va ocupa în principal de producția modelului Land Rover Discovery, dar ar putea să primească și un al doilea model în cazul în care negocierile privind Brexitul eșuează, iar JLR va fi nevoit să facă unele restructurări.

Directorul fabricii, Alexander Wortberg, susține că nu a fost luată încă vreo decizie cu privire la cel de-al doilea model.

Noua uzină JLR din Slovacia va lucra inițial într-un singur schimb, urmând ca al doilea să fie introdus în a doua parte a lui 2019. Până la sfârșitul lui 2020, fabrica este așteptată să ajungă la o producție de 100.000 de unități pe an.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • ---- psd
    14 5
  • Reactie simplista...

    Slovacia are acum 4 uzine de automobile, cu o capacitate de peste 1,1 milioane de unitati anual, la o populatie de doar 4,5 milioane de locuitori.
    Oportunitatile pierdute de Romania in favoarea vecinilor nu dateaza din ultimii doi ani... am pierdut ocazii si sub Basescu, Constantinescu, Iliescu... Iar autostrazi nu stim si nu putem sa construim indiferent cine e la putere.

    De vina suntem noi toti, pentru ca nu stim sa alegem bine atunci cand avem ocazia sa o facem, pentru ca ne plangem in loc sa vorbim mai putin si sa construim. Cum spunea bine cineva: romanul e descurcaret ca individ, insa incapabil sa construiasca ceva ca societate/popor.
    4 3
  • Adrian
    Parca mergeau prost cu vanzarile astia de la JLR. Ce mai fac acum cu fabrica asta?

    @vali: Noroc ca am construit si ne-am dezvoltat pana la stele sub basescu si pdl, altfel acum eram decimati. Slava dumenzeilor nostri anti-psd.
    2 2
  • Si mai simplist e sa judeci ca opusul psd-ului e basescu si nimic altceva.
    Evident ca toate mizeriile(PNL-ul curatat de vechii lideri,PDL) care s-au succedat la putere au avut aceleasi metehne, ca-s desprinse din pdsr-ul primordial (continuator si el al pcr).
    Si nu, nu suntem de vina toti.
    Iar chestia cu vorbirea e sa constientizezi si pe altii de situatie.
    Altfel oricat de mult am folosi vorbe mari "mai putina vorba si mai multa constructie", nu merge.
    Banui ca nu putem sa ne facem o organizatie prin care sa negociem cu un producator sa vina la noi in tara, eventual sa-i facem si o autostrada.
    1 0
  • Iar va grabiti. Orice producator trebuie sa fie aproape de principalele piete si furnizori de subansamble, Germania e o piata de peste 3.000.000 masini noi, Franta de peste 2.000.000 de masini. Prin comparatie Romania e la vreo 110.000 si nici restul tarilor din regiune nu stau mai bine. Absenta infrastructurii explica doar o parte a faptului ca nu se grabesc toti sa produca in Romania si se opresc in Ungaria Cehia Slovacia etc. Daca se duceau toti in Bulgaria mai ziceam ca suntem exclusiv noi de vina, dar nu este cazul.
    0 1
  • Sunt de acord ca PSD = PNL = #aceeasimizerie, dar, totusi, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului: in ultimii 29 de ani, 20 de ani a fost la putere PSD. Ei au preluat puterea la Revolutie si au imprimat directia gresita in care ne deplasam si ei sunt la putere si astazi.
    Ma bucur pentru slovaci, asa cum ma bucur si pentru cehi si pentru unguri, asa cum ma bucur si pentru noi ca avem Renault si Ford aici. Dar, pe langa efectul economic al starii proaste a drumurilor, exista si efectul criminal (cauzat in parte si de lipsa de investitii in educatie): multe oameni raniti in accidente, multi oameni morti in accidente de masina.
    Asa ca e normal sa mai injuram din cand in cand politicienii. Ma intreb de ce nu o facem mai des.
    4 0
  • bogdan
    Spun a mia oara :
    -Mai e nevoie de un producator auto in Romania!
    Alooooo, mai aude cineva? Guvern, SRI, ONG etc, etc.

    PSd: Sa traiti la FEL de bine!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru