Jaguar Land Rover ia măsuri după un trimestru dezastruos, cu pierderi de 100 de milioane de lire: “Vom reduce costurile și vom continua să facem economii”

de Paul Cosma
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover pregătește un plan de redresare financiară, după ce a raportat pierderi de peste 100 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea din 2018. Grupul britanic speră că reducerea costurilor și lansarea noilor modele vor readuce compania pe linia de plutire.

Anul 2018 nu este deloc bun pentru Jaguar Land Rover, care suferă în continuare din cauza vânzărilor slabe și a neclarităților legate de Brexit.

După ce au raportat pierderi de aproximativ 236 de milioane de euro în trimestrul aprilie – iunie, grupul a avut un nou trimestru de coșmar, cu pierderi de peste 100 de milioane de lire sterline în intervalul iulie – septembrie.

Unul dintre motivele invocate pentru această contraperformanță este legat de scăderea drastică a vânzărilor de mașini diesel în Europa și, în special, Marea Britanie.

Patronii de la Tata Motors vor să redreseze situația JLR și pregătesc reduceri drastice ale costurilor și continuarea programelor de economii. Astfel, în următorul an și jumătate, JLR ar urma să economisească aproximativ 3.5 miliarde de euro.

Totodată, grupul speră că lansarea unor noi modele, precum SUV-ul electric Jaguar I-Pace, va ajuta la reducerea pierderilor și trecerea pe profit în cel mai scurt timp.

Jaguar Land Rover a anunțat recent că pregătește un plan de investiții masive în următoarea perioadă.

Britanicii vor să lanseze 4 modele noi în 5 ani și, în plus, fiecare model din grup ar urma să primească o generație nouă până în 2024.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • hazard
    cum asa?!?! Nu se mai vinde Velar, cel mai luxos SUV??? AWWWWWW
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru