Jaguar Land Rover va dezvolta modele electrice și plug-in hybrid pe o platformă nouă: un sedan cu autonomie de 470 de kilometri și un SUV, primele pe listă

de Daniel Popescu
Luni, 24.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover va dezvolta modele electrice și plug-in hybrid pe o platformă nouă dedicată. Primul model va fi un sedan care va înlocui Jaguar XJ și va avea o autonomie de 470 de kilometri.

Jaguar Land Rover a dezvăluit primele informații oficiale cu privire la planurile de viitor pentru o gamă complet nouă de modele electrice și plug-in hybrid.

Astfel, constructorul britanic deținut de indienii de la Tata Motors vor dezvolta o platformă nouă pe nume Modular Longitudinal Architecture (MLA), care va fi utilizată pentru modele electrice și plug-in hybrid.

Primul model care va utiliza noua platformă MLA este un sedan electric care va înlocui în gama actualul Jaguar XJ, în condițiile în care constructorul anunțase deja intenția de a elimina acest model din gamă.

Noul model va fi lansat în cursul anului viitor și va utiliza un acumulator de 90.2 kWh care va oferi o autonomie de 470 de kilometri. De altfel, Jaguar Land Rover intenționează să echipeze toate viitoarele sale modele electrice cu acumulatorul de 90.2 kWh, care va oferi însă autonomii ușor diferite în funcție de segmentul în care va concura fiecare model în parte.

Următorul model dezvoltat pe noua platformă va fi un SUV.

Cel mai probabil, este vorba despre o versiune plug-in hybrid pentru Range Rover Sport, care va fi lansată în 2021 cu un acumulator de 13.1 kWh care va oferi o autonomie electrică de 50 de kilometri.

Ulterior, cel puțin unul dintre modelele Range Rover va primi o versiune electrică. În paralel, oficialii Jaguar Land Rover afirmă că vor dezvolta modele electrice și pe platforma lansată pentru SUV-ul Jaguar I-Pace, mai ales că intenția este ca Jaguar să devină un brand exclusiv electric începând din 2025.

Jaguar Land Rover a dezvăluit aceste planuri la scurt timp după ce a anunțat semnarea unui amplu parteneriat tehnic cu Grupul BMW pentru dezvoltarea comună a mașinilor electrice. Noul parteneriat va începe după lansarea SUV-ului electric BMW iX3 în 2020.

Via Electrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru