Jaguar va construi o versiune de serie a lui F-Type Project 7, prototipul de 567 CP prezentat la Goodwood

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a venit la Goodwood cu F-Type Project 7, un model construit de divizia sa de proiecte speciale. Este cel mai rapid Jaguar construit vreodată, iar modelul va fi introdus în producţie într-o serie limitată.

Jaguar F-Type, roadsterul mărcii britanice, a ajuns pe mâna diviziei de Proiecte Speciale a companiei şi a fost transformat în F-Type Project 7. Respectivul prototip a fost prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood şi este cel mai puternic şi cel mai rapid Jaguar de stradă construit vreodată, cu 567 CP în dotare şi un timp 0-100 km/h de 3.9 secunde. De la prezentarea de la Goodwood din 2013, surse din cadrul Jaguar le-au transmis celor de la Auto Express că marca din Coventry pregăteşte o serie limitată a lui F-Type Project 7, care va fi oferită în 250 de unităţi, iar primele modele vor ajunge la clienţi în a doua jumătate a anului viitor. Motorizarea este un V8 de 5.0 litri, supraalimentat, care oferă 25 CP faţă de cea mai puternică versiune oferită până acum de Jaguar, iar transmisia automată cu opt trepte a fost recalibrată.

Jaguar F-Type ar putea primi o versiune de 600 CP în 2016

F-Type Project 7, F-Type Coupe şi D-Type. Trei modele Jaguar speciale, fiecare în felul său.

Urmareste Automarket
Modelul de serie va păstra trăsăturile estetice ale conceptului prezentat anul trecut, inspirat la rândul său de modelul D-Type.
Astfel, ansamblul spate prezintă o ”cocoaşă” asimetrică, capota are o dungă transversală, parbrizul este mai scurt, bara faţă are un splitter integrat, bara spate prezintă un difuzor de aer, iar caroseria se bucură şi de un set de praguri laterale de dimensiuni mai mari, toate elementele respective fiind realizate din fibră de carbon. Datorită eleronului imens, F-Type Project 7 oferă o apăsare aerodinamic cu 177% mai mare decât cea asigurată de un F-Type V8 S Roadster la viteză maximă.

Jaguar a vândut deja jumătate din producţia lui F-Type pe 2013

Spre deosebire de concept, modelul de serie va avea două locuri şi va putea fi capotat, cu toate că sistemul va fi acţionat manual şi nu electric. Opţional vor fi oferite centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte, precum şi numeroase ornamente interioare îmbrăcate în piele, modelul standard primind Alcantara pentru anumite suprafeţe. Cei de la Jaguar au specificat faptul că sunt disponibile doar patru culori pentru comanda acestei versiuni speciale: roşu, alb, albastru şi verde, dar există posibilităţi numeroase de personalizare, având în vedere natura acestui model – fiind construit manual de departamentul de proiecte speciale.

Ian Callum, directorul de design de la Jaguar, va semna o plăcuţă metalică specială care va fi amplasată pe fiecare exemplar F-Type Project 7, crescând valoarea acestui model peste ani datorită prezenţei acelei plăcuţe.

Jaguar F-Type Coupé, probabil cel mai frumos model al englezilor, a debutat astăzi la Los Angeles

Via AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru