Jaguar XJ_e, versiunea hibridă plug-in a lui XJ, va fi expusă la Festivalul de la Goodwood

de Sebastian Toma
Vineri, 29.06.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a anunţat că va aduce versiunea hibridă plug-in a lui XJ la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Modelul emite mai puţin de 75 de grame de CO2 pe kilometru şi consumă 3.5 litri la sută.

Jaguar XJ_e, un model hibrid plug-in bazat pe XJ, va fi expus la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Modelul este încă în stadiul de prototip, scopul său fiind de a demonstra faptul că un hibrid paralel plug-in poate să reducă emisiile de CO2 cu până la 70% fără să compromită performanţele dinamice ale vehiculului care îl echipează. Hibridul englezilor emite doar 75 de grame de CO2 pe kilometru, dar este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde. De parcă alăturarea celor două performanţe nu era suficientă, Jaguar XJ_e este capabil să parcurgă 40 de kilometri în modul zero emisii de carbon.

Sistemul hibrid plug-in al lui Jaguar XJ_e este echipat cu un motor 2.0 turbo, preluat de la Range Rover Evoque, şi cuplat unei transmisii automate cu opt trepte asistată de un sistem hibrid. Motorul electric al lui XJ_e oferă 69 kW şi este alimentat de o baterie Litiu-Ion de 12.8 kWh, care poate fi încărcată de la o priză standard în aproximativ patru ore. În total, sistemul de propulsie hibrid al lui XJ_e dezvoltă 334 CP şi poate să ofere un consum mediu de 3.2 litri la sută.

Astfel, modelul oferă o autonomie maximă teoretică de 1.092 kilometri cu un rezervor plin.

Esential 3.2 litri la sută este consumul mixt al lui Jaguar XJ_e.
Proiectul XJ_e a fost creat de Jaguar Land Rover ca parte a strategiei sale de a obţine modelele premium cu cele mai scăzute emisii de carbon dintr-un segment. Proiectul este finanţat parţial de guvernul Regatului Unit, prin proiectul REEVolution al Comisiaei de Strategie a Tehnologiilor. Jaguar Land Rover este cel mai mare investitor în tehnologii ecologice din Regatul Unit, susţin reprezentanţii concernului britanic deţinut de Tata Motors.

Via Newspress

Comentarii (2)

  • Se pare ca viitorul se apropie..Pt ca deja au inceput multi producatori sa dezvolte masini cu motoare electrice,toate copiate dupa Toyoa bineinteles.
    9 9
  • Jaguar sta mai bine la misiile de CO2 si consum fata de Lexus
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru