James May îşi va cumpăra un BMW i3 cu autonomie extinsă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 28.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James May a anunţat că următoarea sa maşină va fi un BMW i3 cu motor auxiliar pe benzină, capabil să ofere o autonomie maximă de 300 de kilometri.

Chiar dacă a fost poreclit „Captain Slow” de către colegii lui de platou, James May, moderatorul celebrei emisiuni Top Gear, are în garajul său şi un Ferrari F430. Tot el este şi unul dintre susţinătorii vehiculelor electrice, chiar dacă Richard Hammond şi Jeremy Clarkson le critică adeseori pentru inutilitatea lor.

May a vrut să le demonstreze colegilor săi că nu se teme de dificultăţile pe care le-ar putea ridica vehiculele electrice şi a anunţat că va cumpăra un BMW i3 cu autonomie extinsă. Modelul german ar urma să înlocuiască cealaltă maşină de oraş a lui James May, un Fiat Panda.

Anunţul că moderatorul britanic va cumpăra electrica celor de la BMW a fost făcut într-un interviu acordat BBC Radio 4. Tot aici, May a mărturisit că nu a optat pentru versiunea complet electrică din raţiuni de autonomie. De asemenea, moderatorul susţine că, deşi are dimensiuni compacte, noul i3 este chiar o maşină spaţioasă.

Urmareste Automarket
Diferenţa dintre versiunea pur electrică a modelului german şi cea cu autonomie extinsă este prezenţa unui motor convenţional, cu numai doi cilindri, care acţionează pe post de generator.
El funcţionează cu benzină şi poate încărca bateria litiu-ion de 22 kWh. Rezultatul? O autonomie totală de 300 de kilometri, faţă de numai 130-160 garantaţi de cel electric.

Comentarii (6)

  • pai si motorul pe benzina, ajuta la tractiune? sau e doar un generator de curent?
    4 1
  • generator ...like Tesla
    6 12
  • like Volt

    sry
    9 0
  • si eu care credeam ca-si ia deisia sănderou
    12 1
  • cineva
    Great news!

    Off topic: ce fraier ca nu si-a luat pana acum un Renault Zoe!
    5 0
  • Nu-i mai place Sandero? Sau este prea "ieftina"?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru