Japonezii culeg roadele salvării: Nissan va utiliza sisteme plug-in hybrid de la Mitsubishi

de Daniel Popescu
Marti, 25.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va prelua o parte dintre sistemele plug-in hybrid dezvoltate de Mitsubishi şi va profita de succesul japonezilor din regiunea Asia de Sud-Est.

Nissan a cumpărat recent un pachet de 34% dintre acţiunile celor de la Mitsubishi, care s-au confruntat la un moment dat cu perspectiva unui faliment din cauza scandalului trucării testelor de consum.

Aparent, Mitsubishi este marea câştigătoare a tranzacţiei, însă Nissan a anunţat deja primele efecte ale înglobării brandului în cadrul Alianţei pe care o are deja cu Renault. Astfel, Nissan va utiliza sistemele plug-in hybrid dezvoltate de Mitsubishi şi va profita de succesul pe care brandul îl are pe piaţa Asiei de Sud-Est.

Urmareste Automarket
"Nissan va avea beneficii prin valorificarea cunoştinţelor Mitsubishi în segmentul kei car (n.r.
- segmentul maşinilor mici din Japonia, care include şi vehicule utilitare şi pick-up-uri) şi de avantajele sale în privinţa pick-up-urilor prin adoptarea sistemelor plug-in hybrid pentru maşini electrice şi prin întărirea operaţiunilor de succes ale Mitsubishi din ASEAN (n.r - Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est)"
, spune Carlos Ghosn, CEO-ul Renault Nissan, în cadrul unui editorial publicat în Automotive News.

În plus, Nissan vrea să demonstreze prin această achiziţie că maşinile japoneze sunt de calitate şi să transmită semnalul că industria auto este puternică, în ciuda scandalului care a afectat Mitsubishi, dar mai ales a scandalului Dieselgate.

"Credem în valoarea maşinilor realizate în Japonia şi vrem să-i asigurăm viitorul. Este o perioadă de schimbare şi incertitudine în industria noastră, dar putem face mai multe cu partenerul potrivit decât singuri", a adăugat el.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Cand a aparut prima data stirea cum ca Renault-Nissan va cumpara Mitsubishi, am spus ca a dat norocul peste Alianta. Mi-au sarit atunci in cap niste aplaudici ai Aliantei care imi spuneau ca defapt nu e asa si ca Mitsubishi sa zica merci ca apuca ziua de maine. Eventual sa-si dea "nadragii"jos si sa se puna intr-o pozitie nefireasca in fata celor de la Alianta.
    Na belea! Cica Nissan are ce lua de la Mitsubishi. Niste sisteme hibrid de top in industria auto. Plus niste cunostinte despre pick up-uri. Si toate astea dupa ce i-a dat in gat cu noxele. Frumos lucrat! Sictir!
    11 3
  • @Calin
    Cumpararea actiunilor a fost o decizie calculata. Daca nu aveau nimic de castigat, probabil nu ar fi facut-o. Pare sa fie win win: Mitsu apuca ziua de maine, Nissan castiga know-how.

    Probabil "datul in gat" are legatura cu scaderea pretului, ca sa poata cumpara un pachet mai mare de actiuni...
    4 9
  • Nissan nu are nevoie de know-how. Se pricep foarte bine la toate. A zis sa faca un gest nobil pentru un constructor tot japonez.
    5 4
  • Nissan nu are nevoie de know-how de la nimeni cu atât mai puțin de la Mitsu, care oricum era inferior la momentul actual. În ceea ce privește pick up-urile este chiar ridicol să spui că Nissan avea ce alege de la Mitsu, Navara fiind superioară lui L200 și chiar baza de dezvoltare pentru modele Renault și Mercedes. Singurul avantaj poate fi la HEV deși Nissan are experiență consistentă și în acest domeniu. Dacă Mitsu mai există la ora actuală este datorită Nissan.
    3 6
  • @coco, informatiile din aceasta stire te contrazic. Si insusi Carlos G. spune ca Nissan poate profita de cunostintele de top ale lui Mitsu in anumite privinte. Oricum lucrurile se petrec cam repede fata de obicei. Adica Nissan profita de treaba asta la nici o jumatate de an de cand a preluat Mitsu. Ciudat. Primele modele facute de Renault-Nissan si Mercedes, la cat timp au aparut de cand batusera palma?
    Asta e o alta chestie care contrazice ce spui tu. Nissan abea astepta sa puna laba pe Mitsu. Modul cum decurg si cum au decurs lucrurile, o demonstreaza.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru