Jeep lansează în 2014 un concurent pentru Juke: "Va fi cel mai capabil model din segment"

de Mircea Meșter
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Segmentul SUV-urilor de oraş din segmentul subcompact se populează cu modele ale unor mărci de tradiţie în offroad. Jeep este ultimul nume apărut în această zonă.

Simţim că există spaţiu pentru un model Jeep în acest segment. Va fi adevăratul SUV pe această nişă aflată în continuă creştere.

Chris Ellis
Director Jeep Europa
Cunoscută mai ales pentru modelele sale capabile în offroad, marca Jeep ţine pasul cu moda auto şi se pregăteşte să lanseze un model care va avea rolul de a duce brandul american în zona autoturismelor dedicate clienţilor care îşi doresc mai multă culoare. Iar primul astfel de model este un SUV de segment B care se va încadra perfect în segmentul în care astăzi avem Nissan Juke, Opel Mokka sau Chevrolet Trax.

Noul model al celor de la Jeep va fi construit pe platforma lui Fiat 500L, în virtutea colaborării strânse pe care Fiat şi Grupul Chrysler o au în ultimii ani. De altfel, noul model Jeep - al cărui nume nu este cunoscut - va fi ruda foarte apropiată a viitorului Fiat 500X, un model cross creat pe aceeai platformă.

Printre ţintele pe care la are Jeep odată cu lansarea noului model se numără atât creşterea vânzărilor mărcii, cât şi promovarea brandului pe pieţe pe care brandul american a intrat mai greoi, precum Europa.

Evident, împărţirea costurilor de producţie între modele de acelaşi segment este o altă chestiune pe care Fiat şi Chrysler au avut-o în vedere în momentul în care au decis dezvoltarea unor SUV-uri de oraş. 

Esential 2014 este anul în care Jeep va lansa noul său model de segment B.
O diferenţă notabilă între modelul pe care-l va oferi Jeep în acest segment şi restul competitorilor săi va fi însă capabilitatea pe teren accidentat, viitorul model al americanilor urmând să vină cu pedigree-ul mărcii şi să ofere tracţiune integrală în versiunea standard: "Noul model va putea fi identificat ca un Jeep autentic la nivel de design şi va fi cea mai bună maşină din segment la capitolul performanţe pe teren accidentat. va fi un Jeep adevărat până în măduva oaselor", spune Chris Ellis, şeful Jeep Europa, citat de britanicii de la Autocar.

via Autocar

Comentarii (1)

  • marius
    au inceput sa ma oboseasca comparatiile astea cu jukul, de cand jukul este un etalon pt. piata auto?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru