Kia a început testele cu versiunea plug-in hybrid pentru XCeed: sistemul va fi împrumutat de la Kia Niro PHEV

de Daniel Popescu
Joi, 29.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia pregătește lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru XCeed, care va utiliza sistemul de 141 de cai putere și bateria de 8.9 kWh de pe Kia Niro PHEV.

Kia a prezentat la sfârșitul lunii iunie o versiune cross pentru hatchback-ul compact Ceed, care a primit numele XCeed.

Cu ocazia lansării oficiale, constructorul sud-coreean a anunțat că noul model este disponibil cu trei motoare pe benzină și două unități diesel.

Totuși, Kia a început în această perioadă o serie de teste cu un XCeed echipat cu un sistem plug-in hybrid, care a fost surprins sub camuflaj.

Chiar dacă pentru moment oficialii mărcii nu oferă detalii despre noua versiune, este de așteptat ca viitorul XCeed plug-in hybrid să utilizeze același sistem disponibil în prezent pe Kia Niro PHEV.

În cazul acestui model, sistemul plug-in hybrid este compus dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 1.6 litri și 105 cai putere acompaniat de un motor electric, iar în total sistemul de propulsie generează 141 de cai putere.

De asemenea, bateria integrată pe Kia Niro PHEV are o capacitate de 8.9 kWh care oferă o autonomie electrică medie de 49 de kilometri, conform standardului WLTP. Asiaticii menționează însă că, în regim de rulare urban, autonomia ajunge până la 65 de kilometri.

Pentru moment nu este clar dacă va fi prezentată oficial noua versiune Kia XCeed cu sistem plug-in hybrid, însă lansarea nu ar trebui să fie prea îndepărtată, mai ales că producătorul a dat deja startul testelor.

Via Caradisiac, Carscoops

Comentarii (2)

  • Edikkk
    La fel, 65km urban electric înseamnă o singură încărcare, te duce toată săptămâna lucrativă luni-vineri fără nici cea mai mică problemă

    deci urban 100% electric !!
    1 0
  • Toate bune si frumoase. Pana la pret. Cand vor anunta 15000 in plus fata de motorul Otto.. ne-au linistit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru