Kia are probleme cu furnizorii de baterii pentru mașini electrice: "Prioritatea este să vindem în Europa"

de Daniel Popescu, Foto: Kia
Joi, 27.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia are un stoc limitat de baterii pentru mașini electrice, astfel că prioritatea constructorului va fi piața europeană, unde trebuie să respecte norme dure de poluare, în defavoarea pieței americane.

Numeroși constructori au raportat în ultima perioadă diverse probleme în aprovizionarea cu baterii pentru mașini electrice. Ultimul înscris pe listă este Kia, care nu are încă suficienți acumulatori pentru toate mașinile electrice pe care le poate comercializa.

Chiar dacă are parte de cereri numeroase din Statele Unite, producătorul asiatic a decis ca piața europeană să aibă prioritate la vânzări, ca urmare a faptului că pe Bătrânul Continent trebuie să respecte norme mai dure de poluare.

"Prioritatea este Europa. Dacă am putea aduce mai multe mașini în SUA, le-am vinde", a explicat Steve Kosowski, directorul de strategie al Kia pentru piața din Statele Unite.

Întrebat care sunt explicațiile pentru care Kia are probleme cu furnizorii de baterii, oficialul american a afirmat că nu cunoaște cauzele exacte.

"Răspunsul scurt este că nu am un răspuns. Sincer să fiu, este un pic surprinzător că ne aflăm în această situație și că avem aceste probleme de furnizare a bateriile la nivel global și european", a adăugat el.

Recent, Audi a confirmat că întrerupe pentru câteva zile producția SUV-ului electric e-tron la uzina din Bruxelles din cauza lipsei de baterii, în timp ce presa internațională a speculat că Mercedes-Benz are probleme similare cu producția SUV-ului EQC.

Via Electrive

Comentarii (2)

  • Io zic sa-si mai desfaca laptopurile sefimea si inginerii, sa scoata bateriile si sa le lipeasca intre celelalte.

    Nimic nu trebuie sa impiedice alergatura dupa fata morgana electrica! :)))
    7 4
  • Anonim
    Ma intreb cand cand o sa inceapa productia masina de masini electrice cum vor sta treburile ? Ca acuma cand ponderea lor pe piata este minuscula este criza de baterii cand vor fi nevoie de miliarde de baterii de unde le scot ? Am spus si mai repet marea electrificare este doar un balon de sapun !!!!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru