Kia Ceed facelift: grilă frontală revizuită, faruri restilizate și motor nou de 1.5 litri

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 14.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Ceed facelift a debutat oficial cu o serie de modificări estetice minore. Producția noului Ceed facelift va începe în luna august la uzina din Slovacia, iar livrările sunt programate pentru al patrulea trimestru din 2021.

Actuala generație Kia Ceed (a treia) a debutat în 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Odată cu ea, modelul compact a renunțat la apostroful din denumire.

În prezent, Ceed este unul dintre cele mai populare modele din portofoliul Kia și pentru a păstra viu interesul clienților, constructorul asiatic lansează acum versiunea îmbunătățită Ceed facelift. Pentru moment, modificările sunt aplicate variantelor hatchback, break și Proceed, urmând ca acestea să fie preluate mai târziu și de XCeed.

MODIFICĂRI ESTETICE MINORE

Kia a pregătit pentru exterior o grilă frontală nouă, cu accente metalice, faruri LED revizuite și stopuri restilizate pentru versiunile GT-Line și GT. Spoilerele au suferit la rândul lor modificări minore de design, iar clienții au la dispoziție jante noi cu diametrul de 17 și 18 inch.

De asemenea, paleta de culori exterioare include acum 4 nuanțe noi: Verde Experience, Gri Yucca Steel, Machined Bronze și Lemon Splash.

Habitaclul a primit trei variante noi de tapițerie (în total sunt acum 5), iar schimbătorul de viteze al versiunilor GT-Line și GT are un design nou.

Instrumentarul de bord digital, cu ecran de 12.3 inch, și display-ul central de 10.25 inch au rămas la fel.

Lista cu dotări include Apple CarPlay și Android Auto wireless, prize de încărcare USB în consola centrală, scaune față și spate cu funcție de încălzire, climatizare pe două zone și sistem audio JBL cu 8 incinte.

MOTORIZĂRI PE BENZINĂ ȘI DIESEL, INCLUSIV VERSIUNE PHEV

Gama de motorizări rămâne și ea neschimbată, cu câteva excepții. Kia Ceed facelift poate fi echipată cu un motor de 1.0 litri turbo, cu trei cilindri și 120 CP, disponibil și într-o versiune cu transmisie automată și sistem micro-hibrid la 48V.

Avem apoi agregatul de 1.5 litri, pe benzină, capabil de 160 CP (înlocuiește vechiul motor de 1.4 litri turbo), sau unitatea de 1.6 litri cu 204 CP și cutie de viteze DCT rezervată versiunii Ceed GT. Să nu uităm de agregatul diesel, de 1.6 litri și sistem micro-hibrid, care dispune de 136 CP.

Kia Ceed Sportswagon facelift poate fi configurată în continuare și cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Format dintr-un motor de 1.6 litri, o unitate electrică de 44.5 kW și o baterie de 8.9 kWh, ansamblul dezvoltă în total 147 de cai putere și 265 Nm cuplu.

Autonomia electrică anunțată de producător este de 58 de kilometri. O încărcare completă, la priză AC, durează 2 ore și 15 minute.

Producția noii Kia Ceed facelift va debuta în luna august la uzina din Slovacia. Livrările sunt programate pentru al patrulea trimestru din 2021.

via Kia

Comentarii (9)

  • Ca sa fiu carcotas nu inteleg de ce nu au pus o baterie de 20kw care ar fi dus la o autonomie dubla. 100 km cu un plug in hibrid e chiar ok
    ajunge doua zile cu sigurnata
    6 8
  • @nsrei
    Pentru ca media kilometrilor parcursi cu automobilul este in jur de 25-30km/zi. Daca vrei baterii mai mari sunt costuri direct proportionale care nu se justifica. In plus, producatorii au ales aceste solutii pentru a nu fi amendati de UE :)
    19 1
  • Catalin
    Super, fermecător, eclatant
    9 3
  • Edikkk
    Cum să nu intervină UE cu măsuri, când deşi suntem în pragul dezastrului cu mediul

    încă se mai produc extrem de poluantele GT, GTI, RS, R, S, etc ??

    Cea plugin .... mmm... un 80-100 km... era bine să fi avut.
    3 33
  • Bla bla
    @Edikkk deși îți împărtășesc ideile pro electrice, hai sa fim serioși, versiunile sport de la orice model și marca se vând în număr mic și sunt folosite putini km anual. Impactul lor asupra mediului este insignifiant.
    Personal voi cumpără hyundai ioniq 5 ca mașina de zi cu zi și o Mazda mx-5 pt weekend. Dar aștept modelul viitor de mx-5, care e posibil sa fie hybrid. Deși as fi preferat sa pună viitorul lor motor de 3l 6 cilindri în linie
    Cât despre kia ceed, dc versiunea gt nu renunță la 1.6 turbo și trece la 2.0 turbo de pe i30N?
    9 5
  • propunere after market
    un accesoriu foarte potrivit ar fi niște gene de plastic, de amplasat în colțurile farurilor.
    Pe o mașină de culoare roz ar fi super cool!
    8 4
  • Dacă se pastrează și în limitele actualelor prețuri ar fi super ok. Adică un hibrid, și zic despre Ceed 1.5 T-GDi Hybrid Electric 7DCT GT Line la 24.319 €, e chiar bine.
    4 4
  • chinese!!
    6 8
  • @aftermarket
    mai, sa stii ca ai dreptate...
    :)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru