Kia Cross GT, conceptul unui crossover hibrid de 400 CP

de Sebastian Toma
Vineri, 08.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat la Chicago conceptul Cross GT, care ar putea deveni cel mai mare crossover din gama sa. Modelul este mai lung şi mai lat decât Sorento şi a fost desenat în California.

Kia a prezentat la Salonul Auto de la Chicago un nou concept, numit Cross GT. Acesta încearcă să acopere "linia" între berline şi crossovere şi se adresează segmentului premium. Conceptul Cross GT împarte şasiul cu berlina Kia GT, un alt concept fascinant al mărcii din Coreea de Sud. Noul concept al Kia a fost desenat la centrul său de design din California şi este cel mai mare crossover de la Kia, fiind cu 213 milimetri mai lung decât Sorento şi cu 124 milimetri mai lat decât acesta. Mai mult decât atât, ampatamentul celor două diferă cu 399 milimetri în favoarea conceptului Cross GT.

Conceptul Kia Cross GT are un motor V6 de 3.8 litri cuplat unei transmisii automate cu opt trepte. Puterea este transmisă celor patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală. Propulsorul V6 este asistat de un motor electric poziţionat între unitatea cu ardere internă şi transmisie, care asigură o autonomie de 32 de kilometri în regim 100% electric. Împreună, cele două motoare livrează peste 400 CP, spun cei de la Kia.

"Debutul conceptului GT în 2011 a marcat o nouă frontieră pentru Kia, atât ca perspectivă de business, cât şi în materie de design.

Conceptul a arătat lumii că marca este gata să explore posibilitatea unei berline de lux, iar Cross GT ne arată o versiune crossover a acestui concept.", a declarat Peter Schreyer, preşedinte Kia şi şef al departamentului de design.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru