Kia Cub - conceptul unui coupe cu patru uşi a debutat la New York

de Bogdan Mirică
Joi, 28.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a dezvăluit în cadrul Salonului de la New York conceptul Cub, un model cu patru uşi şi alură de coupe, care a împrumutat motorul turbo de 204 cai al modelelor cee'd GT şi pro_cee'd GT.

Pe lângă noua generaţie a modelului Soul, Kia a dezvăluit la Salonul de la New York şi conceptul Cub, anticipat încă de la începutul săptămânii de un teaser oficial.

Promovat de constructorul coreean ca un coupe cu patru uşi, noul Cub are aspectul unui hatchback şi vine cu o culoare de caroserie care cu siguranţă a atras atenţia în cadrul salonului american. Prototipul a fost desenat de studioul de design Kia din Seoul sub atenta supraveghere a şefului Peter Schreyer, care de anul trecut a devenit şi preşedinte al companiei.

Cub măsoară mai puţin de patru metri şi renunţă la stâlpul central, adică montantul B, după o reţetă inaugurată deja în producţia de serie de Ford B-Max. Kia încearcă să uşureze accesul în habitaclu, fiind unul dintre noii constructori care promovează uşile cu deschidere opusă şi mânerele care apar la simpla atingere a uşii.

Esential 4 metri măsoară conceptul Cub.
204 cai putere oferă motorul instalat pe Kia Cub.
Potrivit comunicatului oficial, Kia Cub se inspiră din liniile conceptului Kee, dezvăluit în 2007.
Nu puteau lipsi luminile LED frontale şi posterioare şi nici jantele de 19 inch.

Interiorul este decorat cu patru scaune individuale, îmbrăcate în piele neagră şi cusute cu aţă galbenă, asemeni nuanţei de caroserie. Consola centrală adoptă un aer simplist, iar unitatea de climatizare este acţionată de un senzor tactil. Tot la capitolul gadget-uri, Kia trece şi volanul care poate calcula bioritmul celui de la volan. Sistemul multimedia se numeşte Driving Information System şi poate fi configurat pentru ca fiecare funcţie a sa să fie asociată unui gest anume.

Propulsia nu este una surpriză. Kia a ales unitatea turbo 1.6 GDI de 204 cai putere şi 265 Nm, regăsită deja pe verisunile sportive cee'd GT şi pro_cee'd GT.

Kia susţine că nu există planuri de a produce în serie conceptul Cub, acesta fiind doar un exerciţiu de design.

Comentarii (5)

  • o sa se vanda prost in actuala arhitectura a portierelor....potentialii clienti vor crede ca masina asta n-are usi!

    in rest, arata f...good!
    4 5
  • ^ I see what you did there :))
    2 0
  • Nimic spectaculos
    Pare o masina de jucarie cu mult... plastic kitschos
    4 4
  • BaditzaEx
    de la cea ce insemna ( te ducea cu gandul odata ) odata coupe ( cel putin pe mine unul, care am prins generatia cu cheia la gat :D ) cand auzeam coupe , ma gandeam la Ferrari ( Testarosa ), Chevrolet Corvette C4, Pontiac Firebird Trans Am, Lamborghini Diablo...
    Nu zic ca arata rau acest CUB, din contra imi place dar cum de a ajuns in ziua de azi un < CUB > sa se numeasca coupe si aici, acelasi lucru si cu ghermanii CLS coupe, CLA coupe, Passat CC... cand nici unul nu este coupe
    Francezii cand au scos 208 CC , macar ala chiar era coupe convertible, dar constrcutorii astia in ziua de azi in sete de vanzare maxima...strica imaginea care ti-o provoca anumita denumire
    5 2
  • BaditzaEx
    pt mine unul, un coupe veritabil & real nu va fi niciodata decat o masina in genul Jaguar E-type si a celor enumerate mai sus
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru