Kia desface șampania: Sportage împlinește 30 de ani de la debut

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia marchează a 30-a aniversare a modelului Sportage. De-a lungul celor 5 generații, SUV-ul a fost comercializat în peste 7 milioane de exemplare, la nivel global.

În vara anului 1993, Kia prezenta, în premieră, modelul Sportage în Coreea de Sud. În același an, SUV-ul asiatic participă la celebrul raliu Paris-Dakar, iar doi ani mai târziu ia startul în competiția Baja 1000.

Dacă la început era un SUV robust, cu aspect utilitar, cu timpul Sportage s-a modernizat. A doua generație a venit în 2004, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Șase ani mai târziu, de această dată la Geneva, făceam cunoștință cu a treia generație Sportage.

În septembrie 2015 debutează a patra iterație Sportage, iar 3 luni mai târziu primește calificativul de 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP.

A cincea generație Sportage a fost prezentată anul trecut, cu ocazia IAA Mobility din Munchen. Pentru prima dată, SUV-ul poate fi comandat și într-o versiune plug-in hybrid, cu autonomie pur electrică de 70 de kilometri.

Acum, la aniversarea celor 30 de ani de la debut, Kia anunță că, de-a lungul celor 5 generații, Sportage a fost comercializată în peste 5 milioane de exemplare, fiind cel mai vândut model al mărcii la nivel global.

via Kia

Comentarii (3)

  • La cât mai multe! La mulți ani!
    Bravo, Kia!
    6 5
  • sportage
    o masina care la fiecare generatie nu a imbatranit frumos, design care se perimeaza repede dupa primii 2 ani de la aparitie si prin urmare are devalorizare mare. ca orice coreana de fapt. garantie lunga, dar service (cel putin in .ro) deplorabil si care este frecventat des din cauza fiabilitatii reduse.
    7 2
  • tot asa de "fiabila" e? intrebati proprietarii de mild hybrid cate probleme au si nu numai. ambreiaje cazute, curea accesorii, etc.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru