Kia K5 a primit un facelift. Înlocuitorul lui Optima, disponibil cu până la 195 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia anunță un facelift pentru modelul K5, înlocuitorul lui Optima. Sedanul a primit o serie de îmbunătățiri estetice, dar și mai multă tehnologie. Este disponibil cu până la 195 de cai putere.

În urmă cu 5 ani, Kia prezenta lumii întregi sedanul K5, un înlocuitor pentru modelul Optima. Acum, acesta a primit un facelift care aduce o serie de îmbunătățiri estetice, minore, dar și mai multă tehnologie.

Înainte de toate, echipa de creație a revizuit farurile și stopurile LED, spoilerele față/spate, prizele de aer din față par preluate de la EV6 GT-Line, dar eleronul este ceva mai proeminent. Nu în ultimul rând, clienții au la dispoziție jante cu design nou și 2 nuanțe exterioare noi: Gri Wolf și Gri Moonscape Matte.

Pentru interior, Kia a pregătit un nou ansamblu curbat, care integrează două display-uri de 12.3 inch fiecare. Noul sistem multimedia suportă actualizări over-the-air, autentificare prin amprentă și servicii de streaming pentru muzică. Sistemul audio Krell, cu 12 incinte, este opțional.

Comenzile pentru sistemul de climatizare au fost, la rândul lor, revizuite. La fel și selectorul transmisiei automate, care este mai mic decât înainte.

Tapițeria poate fi comandată în culorile Negru, Sand și Maro Martian.

Pachetul Black Fit plusează cu jante de 18 sau 19 inch, negre, plafon negru din microfibră și finisaj negru pentru difuzorul de aer, terminațiile sistemului de evacuare și oglinzile exterioare.

Suspensia a fost și ea revizuită, pentru un plus de confort. De asemenea, interiorul a primit ceva mai mult material insonorizant.

În Coreea de Sud, noua Kia K5 facelift poate fi comandată cu un motor de 2.0 litri, aspirat natural, cu 160 CP, o unitate turbo de 1.6 litri și 180 CP, un motor de 2.0 litri cu 146 CP și un sistem hibrid care dezvoltă în total 195 de cai putere.

Tot pe piața locală, versiunea îmbunătățită a sedanului costă între 20.500 și 29.100 de dolari.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Catalin
    Și Dacia oferă modelul Duster tot pe la 20_25 mii dolari
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru