Kia prezintă conceptul EV9. Anunță un viitor SUV electric cu trei rânduri de scaune

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele imagini și informații despre conceptul EV9. Acesta anunță un viitor SUV electric cu trei rânduri de scaune, dezvoltat pe platforma E-GMP.

Salonul Auto de la Los Angeles și-a deschis oficial porțile. Cu această ocazie, sud-coreenii de la Kia au publicat primele imagini și informații despre conceptul EV9. Așa cum am menționat anterior, acesta va da naștere unui SUV electric, cu trei rânduri de scaune.

Viitoarea navă amiral a mărcii asiatice va fi produsă pe arhitectura E-GMP, iar conceptul EV9 ne oferă câteva indicii despre cum va arăta. În ceea ce privește dimensiunile, noul concept Kia EV9 are o lungime de 4.930 mm, o lățime de 2.055 mm, 1.790 mm sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar 3.100 mm măsoară ampatamentul.

Designul versiunii de serie va fi ceva mai "cuminte", dar va păstra, în mare, ideea de bază a conceptului.

Pentru interior, Kia a pregătit un plafon panoramic, display de 27 de inch în față, volan inspirat de modelele Tesla și trei rânduri de scaune modulare. Când mașina este staționată, modul Pause întoarce la 180 de grade scaunele din față, iar al doilea rând de scaune se transformă în masă.

Există și un mod Enjoy care întoarce toate cele trei rânduri și deschide automat hayonul.

Astfel, spune Kia, mașina se transformă într-un fel de amfiteatru.

Habitaclul abundă în materiale provenite din surse sustenabile. Spre exemplu, pentru podea asiaticii au folosit plase de pescuit reciclate, iar tapițeria este confecționată din plastic și fibre de lână reciclate. Pielea vegană este un alt material pe care îl putem regăsi în interior.

Kia nu a oferit prea multe detalii tehnice despre acest concept. Știm doar că autonomia estimată este de 482 kilometri și că dispune de tehnologie de încărcare de ultimă generație. Mulțumită acesteia, repriza 10% - 80% durează mai puțin de 30 de minute.

via Kia

Comentarii (4)

  • După moda SUV coupe prevăd că va veni curentul SUV pătrățos.
    6 3
  • s-au luat dupa dacia bigster
    4 6
  • Imi place. Exceptia o face doar volanul. Sper ca versiunea de serie sa fie cat mai aproape de concept.
    La electrice grupul a nimerit-o cu design-ul. La termice vai si amar. Cred ca intentionat :)
    7 7
  • Ca preview la ce specificatii finale vor fi, tocmai a fost lansat Genesis GV70 EV.
    Cel mai important autonomie 500km si incarcare cu 350kw.
    Daca Ioniq5, Ev6, Taycan sunt impresionante la incarcare cu 250 (real 220), Cred ca vedem in ce directie merge electrificarea.
    Sunt de parere ca acumulatorii vor fi din ce in ce mai mici cu viteze de incarcare foarte mari si staii multe multe, bineinteles in urmatorii 15 ani pana cand nu vor mai fi termice la vanzare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru