Kia va extinde gama sa de modele electrice cu o mașină de oraș și un crossover compact

de Tiberiu Safta
Luni, 19.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că va extinde gama sa de modele electrice cu mai multe modele importante în următorii 4 ani. Printre modele se vor afla și o mașină de oraș nouă, precum și un crossover compact.

Constructorul sud-coreean își propune să lanseze nu mai puțin de 15 modele electrice noi până în 2027, la nivel mondial. Alături de asta, Kia se va concentra și mai mult pe piața din Europa, acolo unde și-a impus ca țintă o creștere cu până la o treime a vânzărilor de modele cu zero emisii în următorii 7 ani.

Noua gamă de modele electrice Kia va include și modele accesibile, fiind în plan o mașină de oraș și chiar și un nou crossover de dimensiuni compacte. Cel mai probabil, noul crossover electric Kia ar urma să fie un rival pentru Jeep Avenger, iar potrivit publicației Autocar, acesta ar urma să fie botezat EV3.

Extinderea gamei de modele electrice în aceste segmente a fost confirmată de către David Hilbert, șeful departamentului de marketing Kia Europa: „Toate segmentele majore vor fi acoperite într-o oarecare formă”, a declarat acesta.

La final, Kia va lansa și un succesor electric pentru modelul Picanto, un potențial viitor rival pentru Volkswagen ID.2.

via Autocar

Comentarii (21)

  • Nicio sansa in Europa: romanii vor dieseluri.
    9 30
  • @Mihai
    Pentru România vor înființa o divizie specială care să producă sub licență troace 2.0 TDI cu I-ul roșu.
    8 28
  • Seriff
    Si vesticii vor diesel-uri, doar ca nu prea mai au de unde sa le cumpere, dar nu e problema, isi cumpara benzina, se gasesc solutii, oricum nu cumpara electrice, dovada este ca electricele abia fac 10% din vanzari, asa ca e clar ce vor europenii, 90% vor termice, dar ce sa inteleaga niste spalati pe creier ca mihai?
    29 7
  • @Seriff
    A picat și șeriful să ne mai facă proști o tură. Precum cafeaua de dimineață: nu e bun de nimic până nu se fudule puțin pe aici.
    7 28
  • e jale cu petardele astea electrice
    11 2
  • Seriff
    @14:30 Mihai nu te-am facut prost, ci doar spalat pe creier, adica te-au pacalit niste smecheri cu interse la televizor, tu ai pus botul, nu e vina ta, atat poti, probabil ai facut si 3 doze, ai stat cuminte cu masca pe fata pitit sub pat, executi tot ce ti se spune, bravo.
    21 8
  • @Seriff
    În 2022 procentul a fost de 12.1%, nu 10%. În creștere față de 2021 (9.1%).

    Asta cu "e clar ce vor europenii" nici tu nu o crezi. Nici Mercedes S Classe nu prea vor europenii...

    Cât despre vaccinuri... Da, sunt "spalat pe creier" și am făcut 3 doze. Nu mă miră deloc că cei care pun botul la conspirații cu "smecheri cu interse la televizor" pun botul și la conspirații cu vaccinuri. Probabil și Pământul e plat.

    Ca să citez din marii clasici: "nu e vina ta, atat poți".
    5 23
  • Seriff
    10 sau 12 la suta e tot una, majoritatea decide, e fix nimic, ce sa zic, e problema ta ca ai facut 3 doze, din partea mea poti sa faci si 20, e bine ca te lasi spalat pe creier de smecherii de la tv care au facut averi dupa urma in oameni ca tine.
    Avem nevoie de oameni ca tine, mai nasol e ca ai si drept de vot, sper ca macar nu te inmultesti.
    22 7
  • Andrei
    Începe sa se clarifice natura faunei anti-electrice:
    - Seriff - antivaccinist, conspiraționist
    - Dutz - noaptea nu bate vântul
    - PMC - hAURist
    - inexorabil - sticleți la mansardă

    Primii 3 nu ratează nici ocazie să ne spună cum sunt ei deștepți de dau pe afară , și noi restul proști sau spălați pe creier.
    Inexo e mai manierat - suntem securiști, dar tot nu la fel de deștepți ca el, care ne-a deconspirat.
    4 12
  • @Seriff
    Pai majoritatea a decis că vaccinurile salvează vieți. Deci cum e, ca ma bagi în ceață.... Fa-mi o schemă, sa pricep.

    PS. Din 2030 procentul de electrice va fi 100%. Pana atunci mai ai timp sa iti adaptezi discursul.
    2 11
  • @Seriff
    Din 2030 procentul de electrice va fi 100%. Pana atunci mai ai timp sa iti adaptezi discursul și sa ne amuzi.
    6 23
  • Da… ca spui tu :))) posibil sa ai dreptate la aspiratoare, deșii acolo este deja 100%.
    21 5
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Deși se scrie cu un singur i.
    5 20
  • @sheriff
    pe tine te-au spalat forever cum ca dizalul/termica e ce trebuie.

    gandeste-te ca pana si carutasii nu-si aruncau kkt-ul pe strada, insa tu o faci.

    ont, ma enerveaza stirile astea de peste cativa ani, vrem acum!
    5 20
  • @papagali electrici
    Europenii vor mașini la 60k !: )))))))))

    E o cerere uriașă!!! :))))))))

    Chiar și voi vreți să vă cumpărați un EV6 Geta Cupene, dar mai stați o tură. :)))))))
    20 3
  • UK@curca.afumata
    Electric car sales, meanwhile, reached 24,513 over the course of the month, an increase of 58.7% over May 2022. In fact, 16.9% of all new cars sold in May 2023 were fully electric.

    Hybrid sales were not far behind, with 17,792 being sold – an increase of 22.2% compared with May last year. Plug-in hybrid sales also grew by 23.0%, although total sales of 9025 show that they’re a less popular choice overall.

    Petrol-powered cars remained the favourite among drivers with 82,200 cars (including mild hybrid models) leaving showrooms – 12.5% more than last May. Diesel (and mild hybrid diesel) cars, meanwhile, continued to decline in popularity; less than 8% of cars sold in May came with a diesel engine.
    3 15
  • O sa-l pun la mai multe articole… cine știe poate obsedații prind ceva…

    https://www.biziday.ro/252600-2/
    14 3
  • Seriff
    @Dutz, bun articol.
    @20:00 pe mine nu m-a spalat nimeni pe creier, eu am testat toate variantele: benzina, diesel si electric, dintre toate diesel-ul mi se pare cel mai bun, mai ales la drum lung, in oras nu prea folosesc masina asa ca nu ma intereseaza, electrica nu mi-as lua fiindca nu am timp si chef sa caut statii de incarcare, prefer sa conduc fara griji, timpul este cel mai pretios, plus ca ma gandesc si la valoare masinii de revanzare, o electrica iesita din garantie nu va fi cumparata de nimeni, o termica se va vinde fara probleme, pe voi va spala niste smecheri posesori de V8-uri, avioane private si iachturi pe creier cand va spun sa cumparati jucarii cu baterii ca sa aibe ei din ce face profit.
    17 4
  • @papagal electric
    https://www.bugetul.ro/germania-se-confrunta-cu-probleme-uriase-din-cauza-masinilor-electrice-autostrazile-sunt-blocate-tot-mai-des-de-masinile-electrice-cu-bateriile-descarcate/


    Opinie personală: hahahahaha

    Electrica nu poate fi decât a treia mașină în familie, uz strict urban. :)))))
    16 5
  • @208 ricirici
    Eu sunt apolitic, mi se bârlăre de cine își bate joc de voi.

    Am spus că sunt înscris la afm, e un moft, urmăresc să am o a treia mașină de shopping și bricolaj în locul unui tdi care îndeplinește exact această funcție.

    Cu mențiunea că sunt dispus s-o cumpăr când veți fi morți de foame, oricând în următorii 10-12 ani.

    Electricele cumpărate în ultimii ani sunt țepe pt proști, tehnologii uzate moral, preț bazat pe recuperarea investiției. Nu servesc! :))))
    10 3
  • Adrian
    Prostia se plătește cu vârf și îndesat dacă esti "fericitul" posesor al unei mașini electrice care costă multe zeci de mii de Euro, fiind echipată cu o baterie atât de eco și de "performantă" în timpul verii, că ulterior riscă să se coacă timp de 3 luni pe caniculă, reducându-se mult autonomia ei.
    Asta în condițiile în care valoarea unei baterii noi montate pe o mașină electrică sare de jumătate din costul total al unei mașini electrice noi.
    Iar dacă "sănătatea" bateriei are de suferit atât de mult din cauza căldurii, atunci află că te-ai păcălit masiv dacă te-ai gândit că vei face o mare afacere când vei conduce o mașină "eco".
    Iată că întreținerea acestor fake-uri "verzi" este mai muuult decât costisitoare decât s-a crezut inițial.
    Iar până acum am identificat de 10 ori mai multe puncte slabe în cazul mașinilor electrice decât în cazul mașinilor termice, așa că MARE GRIJĂ când vă veți duce să cumpărați asemenea jucărioare de lux care vă vor mânca viața.
    Spor la cumpărături!

    https://www.google.ro/amp/s/playtech.ro/2023/efectele-caniculei-asupra-bateriilor-toti-soferii-de-masini-electrice-trebuie-sa-stie/amp/

    #actiunepentrunatiune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru