Koenigsegg pregăteşte un nou hypercar: 1.400 CP şi şase exemplare

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian von Koenigsegg, fondatorul mărcii suedeze, anunţă că va crea un model de 1.400 CP, care se va numi One:1 şi va fi construit în doar şase exemplare.

Nimeni nu are nevoie de o maşină ca asta. Trebuie doar să aibă nevoie să îşi dorească una.

Christian von Koenigsegg
Fondator şi CEO Koenigsegg
Koenigsegg va prezenta un nou hypercar la finele anului curent. Vestea vine direct de la fondatorul mărcii, Christian von Koenigsegg, care a prezentat informaţia în cadrul unui interviu acordat celor de la Businessweek. Noul model se va numi One:1 şi va avea un cal putere pentru fiecare kilogram, raportul urmând să fie aplicat folosind masa "la ud" a vehiculului. Astfel, în timp ce alte modele prezentau acest raport fără ca motorul să fie alimentat cu ulei, apă şi carburant, Koenigsegg One:1 va avea un cal putere pentru fiecare kilogram şi când va fi gata de drum.

Cei 1.400 CP din dotare îi vor asigura lui Koenigsegg One:1 cei mai buni timpi 0-200 km/h, 0-300 km/h şi 0-400 km/h. Accelerarea de la 0 la 400 km/h va fi realizată în 20 de secunde, spune Christian von Koenigsegg, CEO-u companiei suedeze. În comparaţie cu un Veyron, Koenigsegg One:1 va fi cu 25 de secunde mai rapid până la 400 km/h, o realizare deosebită în sine, ca să nu mai vorbim despre faptul că va putea să atingă 450 km/h, mai mult decât Veyron World Record Edition.

Urmareste Automarket
Primul prototip al lui Koenigsegg One:1 va fi prezentat până la sfârşitul anului curent.
Modelele de serie vor intra în producţie în 2014, doar şase One:1 urmând să fie construite. În ciuda cererii puternice pentru acest model, Koenigsegg crede că marca pe care o conduce va pierde bani cu One:1, dar că este o investiţie şi că acest hypercar va atrage mai mulţi clienţi la marca sa.

Via Businessweek

Comentarii (14)

  • 0-400 in 20 de secunde?/??/?/?
    Incredibil dar(probabil)adevarat
    10 1
  • oare si astia au pierderi ca cei de la vw cu veyronu?
    2 9
  • H&M ma indoiesc, Koenigsegg e o companie de mica anvergura, ei din asta traiesc.
    14 1
  • Macar arata bine! Nu ca o balega precum Veyron. O masina mai oribila ca Veyron, rar ti-e dat sa intalnesti !
    18 18
  • Daca se va numi One:1, probabil are legatura si cu ceva tehnic de la ea. Si acel ceva sper sa fie acceleratia de la 0 la 100 care sa se faca in 1 sec. Ar fi prea frumos...
    @Hey
    Da...Veyron nu e o masina prea frumoasa dar nici urata. Ei au urmat in mare parte linia clasica Bugatti care era rotunjita si fluida.
    Mie imi place si Bugatti dar farurile chiar ma deranjeaza pt. ca sunt de Audi (A6-A8 mai vechi). Acolo trebuie umblat....la banii ceruti pe ea trebuia sa nu aiba nimic estetic in comun cu Audi sau alta marca din grupul VAG. Dar asta e...acum e prea tarziu. Poate urmatoarea generatie sau un viitor model va rezolva aceste probleme.
    7 3
  • @Scorpionul.negru

    citeste articolul in intregime. Adevarat ca nu e prea clar de la ce vine denumirea dar explicatia o gasesti in articolul in engleza

    http://www.businessweek.com/news/2013-09-30/most-popular-hypercar-by-koenigsegg-starts-at-1-dot-4-million-price#p3

    "The One:1 is named after its ambition to be the first assembly-line vehicle to truly achieve a one-to-one ratio of weight and horsepower"
    6 1
  • UNDE E LOGICA ?
    accelerarea de la 0 la 400 km/h va fi realizată în 20 de secunde, spune Christian von Koenigsegg, CEO-u companiei suedeze. În comparaţie cu un Veyron, Koenigsegg One:1 va fi cu 25 de secunde mai rapid până la 400 km/h

    halal stire
    1 12
  • iceman
    logica ar trebui sa iti spuna ca Veyron ajunge la 400 km/h in 45 de secunde; 20+25=45
    un adevarat monstru
    8 0
  • inexorabil
    Buick Grand National, Nissan GT-R si Toyota Supra au "cazut" sub 8 sec. la sfertul de mila...Or mai fi si altele, nu stiu. Dar "musculoasele" Bugatti si Koenigsegg nu reusesc sa treaca de bariera 9 sec. Dupa parerea mea, abilitatile de dragstrip inseamna cartea de vizita a puterii in motorsport.
    3 10
  • NU e logic
    cum dau cei de la automarket de la ei voturi negative comenturilor doar pt a le ''ascunde'' - that's L a m e

    - nu cred ca ca e logic ca si anume Keon-ul sa ajung la 400km/h in jumatate de timp fata de Veyron (care e super grozav foata de maj masinilor existente)

    totusi nu e racheta si nu au descoperit propulsia pe explozie nucleara
    1 9
  • iceman
    @NU e logic
    Koenigsegg one:1 are 1400 cp si 1400 kg cu tot cu benzina ulei si toate cele(scrie si in articol)
    Bugatti Veyron Super Sport are 1200 cp si 1888 kg, posibil fara benzina ulei si toate cele
    8 0
  • @NU e logic
    propulsia pe explozia nucleara a fost descoperita si folosita, insa in urma efectelor secundare s-a decis ca nu este tocmai sigura pentru a fi folosita si a 2a oara (vezi Hiroshima/Nagasaki)
    2 0
  • Veyron? Dai o caruta de bani pe un design execrabil.
    4 5
  • Nissan GT-R
    AMS Alpha preparat de fratii rusnaci....12.87 secunde pana la 300 de km/h ...peste Hennessey venom,Koenigsegg agera r sau Bugatti super sport.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru