Koenigsegg: Producția noului CC850 extinsă cu 20 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 25.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma interesului mult prea mare, Koenigsegg a anunțat că va produce 20 de exemplare CC850 în plus. Inițial, acest omagiu adus primului supercar al mărcii trebuia să fie replicat în doar 50 de unități.

Monterey Car Week a fost locul unde foarte mulți producători de automobile au lansat modele noi. Spre exemplu, Lamborghini a prezentat aici noul Urus Performante, iar Bugatti a dezvelit noul W16 Mistral.

Tot în cadrul evenimentului american am făcut cunoștință și cu noul Koenigsegg CC850, un omagiu adus primului supercar al mărcii. Cum fondatorul companiei, Christian von Koenigsegg, a împlinit 50 de ani, producția inițială a fost limitată la 50 de exemplare.

Numai că interesul pentru noul CC850 a fost mult mai mare, tocmai de aceea Koenigsegg anunță că va produce, până la urmă, 70 de unități în total.

Cu un design inspirat de supercar-ul CC8, noul model al suedezilor este echipat cu un motor V8 de 5.0 litri, twin-turbo. Unitatea dezvoltă 1.185 de cai putere (dacă este alimentată cu benzină) sau 1.385 CP dacă este utilizat combustibil E85.

Transmisia inovatoare Engage Shift System a fost preluată de la Jesko, la fel ca sistemul de propulsie, de altfel.

via Koenigsegg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru