Koenigsegg se gândește la un hypercar electric: “Ne interesează performanța, nu eficiența”

de Petre Barac
Marti, 20.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg ia în calcul să-și continue eforturile dedicate electrificării printr-un hypercar 100% electric, constructorul suedez spunând că, în acest caz, performanța mașinii este mai importantă decât eficiența.

Trendul mașinilor electrice nu ocolește pe nimeni, nici măcar pe producătorii de mașini ultrasportive și exclusiviste, respectiv Koenigsegg în cazul de față.

În urmă cu doi ani, marca scandinavă a lansat Koenigsegg Regera (detalii aici), cea mai puternică mașină de serie produsă vreodată de constructorul suedez și un rival direct pentru Bugatti Chiron.

Spre deosebire de Chiron, care mizează pe un motor tradițional, Regera are sub capotă un sistem hibrid care dezvoltă în total 1520 de cai putere și 2000 Nm, deci cu 20 CP și 400 Nm în plus față de Chiron. 

La baza pachetului se află un motor V8 Twin Turbo care scoate 1115 CP, dar care este ajutat de două motoare electrice alimentate de un pachet de baterii de 4.5 kWh.

Toate cele 80 de exemplare Regera care vor fi produse până în 2020 au fost deja vândute, prețul de bază al fiecăruia fiind de 3 milioane de euro.

Modelul Regera este semnul clar că suedezii de la Koenigsegg sunt pregătiți pentru era electrificării și, posibil, de un viitor hypercar 100% electric, potrivit lui Christian von Koenigsegg, fondatorul și CEO-ul companiei.

“Dacă înlocuim motorul V8 de pe Regera, vom putea obține probabil cea mai avansată mașină electrică din lume, a spus șeful mărcii suedeze.

În opinia lui Christian von Koenigsegg, avansul tehnologic va duce inevitabil la apariția unor modele ultrasportive 100% electrice.

El a dat asigurări că, la momentul respectiv, hypercarul 100% electric de la Koenigsegg se va concentra pe capitolul performanță și nu pe eficiență.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru