La adăpostul parteneriatului cu Google, Sergio Marchionne devine încrezător: ”Veți vedea mașini autonome în maxim cinci ani”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 11.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La scurt timp după semnarea unui parteneriat cu Google, Sergio Marchionne, șeful Grupului Fiat-Chrysler, se arată încrezător în viitorul mașinilor autonome.

La numai câteva zile după ce Fiat a anunțat noul său parteneriat cu Google, Sergio Marchionne, artizanul și conducătorul Grupului FCA, iese la rampă cu declarații încrezătoare despre viitorul mașinilor autonome. Șeful italienilor susține că mașinile care se conduc singure vor fi pe străzile din toată lumea în maxim cinci ani și nu în câteva decenii, așa cum anticipează alții.

Marchionne se bazează și pe avansul tehnologic la care a ajuns Google, unul dintre promotorii noțiunii de mașină autonomă. Google va pune în aplicare toate cunoștințele sale în domeniu pe 100 de exemplare Chrysler Pacifica, puse la dispoziție de FCA. În plus, inginerii Google și FCA vor lucra împreună la tehnologiile autonome.

Urmareste Automarket
”De fiecare dată, testele au fost din ce în ce mai bune.
Nu este ceva de neatins. Oamenii vorbesc despre mașini care se conduc singure de 20 de ani. Sunt de părere că le vom avea în viețile noastre în maxim cinci ani,”
a declarat Marchionne.

Șeful FCA știe că rivalii de la General Motors și compania Lyft, specializată în programele de transport ride-sharing, plănuiesc introducerea unor mașini de test la începutul anului viitor. Prin urmare, Marchionne plănuiește să le răspundă în timp util cu ajutorul Google.

Comentarii (3)

  • burebista
    asta e fumat sau asa vorbeste cand e treaz? el si berlusconi....
    12 2
  • inexorabil
    Nu știu cum se pot simții unii atât de senini…După ce a lăsat Lancia – un nume uriaș, cu peste 100 de ani de istorie și inovație – să moară, nea Fusione se visează pe cai (autonomi) mari, ca și cum nu s-ar fi ȋntâmplat nimic…S-o fi imaginând dânsul vreun geniu stratosferic, deși nu face altceva decât să mestece cu făcălețul limbii șablonul momentului. Predecesorii lui din Grupul italian erau ȋn stare să combine turbocompresorul cu compresorul mecanic pentru un efect devastator, reușind, cu un motor sub 2 litri, să “atingă suta” mai repede decât mama Bugatti-urilor și Koenigsegg-urilor din Mileniul III.

    Bine că l-au ușuit băieții din RC, care or avea ei păcate mari și grele, dar cred că s-au bucurat enorm că l-au văzut pe unul mai prost decât ei.
    9 2
  • inexorabil
    Rectificare: trebuia “simți”, cu un singur “i”. Scuze, viteza…
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru