La mustaţă: BMW depăşeşte Mercedes cu 600 de unităţi în iunie, dar nu se atinge de rivali la vânzările în prima jumătate a anului

de Daniel Popescu
Marti, 12.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a reuşit să surclaseze Mercedes în clasamentul vânzărilor din luna iunie pentru numai 600 de unităţi, însă rămâne pe locul doi în topul primei jumătăţi de an în spatele rivalilor de la Stuttgart.

BMW oferă primele indicii că este determinată să lupte cu Mercedes pentru prima poziţie în clasamentul constructorilor premium în funcţie de vânzări.

Chiar dacă producătorul de la Stuttgart a dominat primele cinci luni ale anului, BMW a reuşit să-l surclaseze în luna iunie pentru o diferenţă infimă de numai 600 de unităţi. Astfel, BMW a comercializat 189.097 de unităţi, în timp ce Mercedes s-a mulţumit cu "numai" 188.444 de unităţi.

Performanţele s-au datorat în special creşterilor puternice înregistrate de modele precum BMW Seria 7, care şi-a dublat practic numărul de unităţi livrate, BMW X1 (+80%), BMW Seria 2 (+50%) sau BMW X3 (+27%). În plus, 4% dintre maşinile vândute de BMW sunt electrificate, iar în ansamblu BMW a vândut cu aproape 10% mai multe maşini decât în iunie 2015.

Urmareste Automarket
Între timp, Mercedes a înregistrat de asemenea o creştere de 11% în iunie, în special datorită SUV-urilor, ale căror vânzări au progresat cu 43%, în timp ce Clasa A, Clasa B, CLA şi GLA au înregistrat în medie creşteri de până în 10%.
La fel ca în prima parte a anului, Audi nu a reuşit să ţină pasul şi a comercializat 169.000 de unităţi, în creştere cu 7.4% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În urma acestor rezultate, Mercedes îşi păstrează prima poziţie în clasamentul pentru prima jumătate a anului şi este singurul constructor premium care a depăşit pragul psihologic de un milion de unităţi livrate, în creştere cu 12.1% comparativ cu perioada ianuarie - iunie 2015. BMW este însă relativ aproape, cu vânzări de 986.557 (5.8%), astfel că lupta din a doua parte a anului se anunţa echilibrată. Audi pare însă deja resemnată cu poziţia a treia, după ce a vândut 953.200 de unităţi în 6 luni, în creştere cu 5.6%.

Loc Constructor Vânzări
iunie 2016
Creștere Vânzări
ian-iun 2016
Creștere
1 Mercedes 188.444 11.1% 1.006.619 12.1%
2 BMW 189.097 9.7% 986.557 5.8%
3 Audi 169.000 7.4% 953.200 5.6%

Via Mercedes, BMW, Audi

Comentarii (8)

  • hazard
    Niste vanzari Alfa Romeo aveti, sa facem niste comparatii?:)
    10 7
  • Pentru asta se produc masinile acum, pentru concurenta in vanzari? De aici se trage concluzia lipsei de fiabilitate. Cu masina noua ti-e teama sa pleci la un drum. Fara suparare, dar masinile premium au ajuns masini de volul mai bine dotate. Si-au pierdut de cativa ani din exclusivitate. O masina cu adevarat premium o vezi rar pe strada, plus ca intoarce capete, nu goana dupa statistici la vanzari. Cei trei granzi la noi Mercedes BMW Audi le vezi aproape numai in posesia manelistilor, cefi late, tatuati, interlopi etc...
    11 17
  • mircea
    @Ram
    "Cei trei granzi la noi Mercedes BMW Audi le vezi aproape numai in posesia manelistilor"

    Ne traduci și nouă?
    7 3
  • @Ram
    Adevarat. Se pare ca adevarul doare si multi ti-au dat rosu. Inainte cand iti luai un Benz era cea mai bun masina si nu aveau toti. O luai cu greu dar era deosebita si fiabila mai mult decat trebuia. Acum strambi din nas si la S Maybach pt. ca are multe defecte pana si el. Pacat. Industria auto cu mici exceptii e la vale rau. Lumea care le-a cumparat o sa se lecuiasca pe parcurs si isi va pierde increderea in marcile de prestigiu care dezamagesc din ce in ce mai des.
    11 6
  • Cand vad clasamentul asta de masini de volum (cand vinzi peste 1 milion, deja nu mai esti deosebit cu nimic), creste inima in mine ca sunt posesor de Volvo :)
    Mercedes sta in top de cand are motoare Renault, Audi merge bine cu TDI de VW, iar BMW e pentru persoane deosebite ...
    3 12
  • @Mihai
    Macar daca ai avea noul XC90 sau V90....alfel nu vad de ce sa iti creasca inima....ai o masina sub BMW AUDI si Benz. Singurele care merita compromisul cu Mercedes BMW si Audi sunt cele doua. Nu zic ca sunt astea cine stie ce dar nici Volvo nu ma impresioneaza cu nimic. Repet ! Cu exceptia V90 in special....
    10 3
  • @mircea
    In traducere libera: Fara numar, fara numar, fara numar :))
    3 3
  • @Scorpionul.negru
    Fiecare cu parerea lui. Am condus BMW X3, Audi Q5 si am ales XC60.
    Il consider cu mult peste cele 2. Cel putin pentru mine e mult mai bun.
    Dar trebuie sa mentionez ca nu sunt fan Guta :)
    Iar noile XC90 si V90 au lasat in urma germanii cu mult. Iarasi din punctul meu de vedere. Trebuie sa recunosc ca nici nu sunt fan germane mincinoase super sportive care pierd repede aderenta si ajung prin pomi.
    4 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru