Lamborghini a prezentat SC20: supercar-ul unicat nu are plafon și este echipat cu un V12 de 770 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 16.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini SC20 este un supercar unicat dezvoltat pe actuala generație Avantador. Modelul nu are plafon, iar motorul V12 de 6.5 litri produce 770 CP și 720 Nm.

Lamborghini a prezentat SC20, un supercar unicat dezvoltat pornind de la actuala generație Aventador. Modelul a fost realizat de specialiștii diviziei Squadra Corse împreună cu cei din cadrul Lamborghini Centro Stile.

Noul SC20 a fost gândit pentru a livra performanțe de top pe circuit, însă oficialii Lamborghini spun că acesta va fi omologat și pentru circulația pe drumurile publice.

"La doi ani de la debutul lui SC18 Alston, SC20 a reprezentat o nouă provocare interesată. Principalele surse de inspirație au fost vechile Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster și Concept S, iar rezultatul poate fi considerat o îmbinare dramatică a creativității și a spiritului din motorsport", a declarat Mitja Borkert, directorul departamentului de design al Lamborghini Centro Stile.

Supercar-ul pregătit de italieni nu are plafon și preia o serie de elemente aerodinamice utilizate în motorsport. Pentru exterior, Lamborghini a ales faruri inspirate de cele ale lui Sian, o caroserie vopsită în nuanța Bianco Fu și accente de culoarea Cepheus Blue.

În partea din spate, italienii au venit cu o aripă mobilă (poate fi reglată pe 3 poziții) supradimensionată fabricată din fibră de carbon.

La interior, italienii au introdus elemente din fibră de carbon, accesorii realizate prin procedeul de imprimare 3D, detalii din aluminiu și o tapițerie mixtă din piele și Alcantara.

Lamborghini SC20 este echipat cu motorul V12 de 6.5 litri care dezvoltă 770 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm la 6.750 rpm, aceleași valori fiind oferite în trecut și pe Aventador SVJ. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Pentru moment, oficialii constructorului italian nu au menționat performanțele oferite de SC20.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru