Lamborghini Aventador SuperVeloce: cele 600 de unități au fost deja cumpărate

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini Aventador SuperVeloce este cel mai rapid model creat de constructorul din SantAgata Bolognese. Cei 750 de cai putere ai săi au făcut ca producția să se epuizeze rapid.

Expus în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Lamborghini Aventador SuperVeloce a captat imediat atenția pasionaților. Supercarul a propus o rețetă greu de refuzat: 50 de cai putere în plus și 50 de kilograme în minus.

Asta a făcut ca Aventador SV să ofere viitorilor clienți o putere totală de 750 de cai și performanțe incredbile: sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 2.8 secunde, iar viteza maximă atinge 350 de km/h. În plus, grație kitului aerodinamic, supercarul beneficiază de o apăsare aerodinamică mai mare cu 170%, comparativ cu versiunea standard.

Esential 750 de cai putere oferă Lamborghini Aventador Superveloce.
600 de unități Aventador Superveloce a promis Lamborghini.
Toate aceste caracteristici au făcut din Aventador SV o mașină foarte dorită. Mai ales că Lamborghini a limitat producția la numai 600 de exemplare, pe care le-a împărțit frățește între continente: 200 pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, 200 pentru America de Nord și America de Sud și alte 200 pentru regiunea Asia-Pacific.

Exclusivitatea a crescut și ea prețul, iar valoarea unui Aventador SV a urcat până aproape de 330.000 de euro.

Chiar și așa, cererea a fost mare, iar publicația olandeză Autovisie susține că producția a fost deja epuizată.

Jurnaliștii susțin că din martie, luna în care a fost prezentat supercarul, și până acum, la începutul verii, Lamborghini a reușit să vândă toate cele 600 de unități. Asta în condițiile în care anul trecut, în 2014, numărul exemplarelor Aventador vândute la nivel mondial a totalizat 1128.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru