Lamborghini confirmă, din nou, lansarea unei replici a prototipului Countach LP 500

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini lucrează la o replică a primului prototip Countach LP 500. Aceasta ar putea debuta, ca exemplar unicat, până la finalul anului curent.

Countach este, fără îndoială, cel mai important model din portofoliul Lamborghini. A introdus, printre altele, designul ieșit din comun și ușile cu deschidere verticală, un artificiu păstrat până în prezent pentru nava amiral a mărcii italiene.

Primul prototip, denumit LP 500, a fost prezentat în 1971 la Geneva și a fost utilizat ulterior în diverse teste. Din păcate, mașina a fost distrusă în 1974 în timpul unor teste de siguranță necesare pentru ca viitorul model de serie să fie omologat în Europa.

Cel de-al doilea prototip, cu numărul de șasiu 1120001, este expus momentan la muzeul Lamborghini.

2021 reprezintă anul în care Countach a împlinit 50 de ani. Constructorul din Sant'Agata Bolognese a marcat momentul cu o serie de evenimente special, inclusiv cu dezvoltarea unei versiuni moderne (electrificate), botezată Countach LPI 800-4.

Lamborghini vrea acum să reînvie spiritul primului prototip LP 500, cu ceea ce pare a fi o replică fidelă a mașinii distruse în urmă cu aproape cinci decenii. Clipul alăturat este al treilea teaser care anunță acest model unicat care, cel mai probabil, va fi expus alături de al doilea prototip la muzeul companiei.

"Am creat modele simbol.

Le-am construit și le-am lansat pentru a opri timpul. Acum vrem să vă arătăm ceva prin a da timpul înapoi," este descrierea care însoțește acest nou teaser video.

"În urmă cu 50 de ani a pavat drumul spre viitor. Acum este din nou pe șosea," se mai arată în clip.

Versiunea de serie Lamborghini Countach a debutat în 1974 și a fost replicată în 1.999 de exemplare. Acest model legendar a fost înlocuit în 1990 de Diablo.

via Lamborghini

Comentarii (2)

  • Somebody
    eDickk abține-te.
    4 2
  • Seriff
    Cred ca s-a pitit in beci si nu are acces la net, a auzit ca vine sfarsitul lumii din cauza poluarii Lambo.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru